Itt van minden, amit tudni lehet a friss diplomások elhelyezkedéséről és fizetéséről Felsőoktatás
Eduline

Itt van minden, amit tudni lehet a friss diplomások elhelyezkedéséről és fizetéséről

Még több és pontosabb infót lehet megtudni a friss diplomások karrierútjáról a diplomás-pályakövetési rendszer (DPR) új felületén. Fizetések, munkakörök és további különböző statisztikák is lekérhetők.

A korábban nyilvánosságra hozott 2018-as diplomás-pályakövetési kutatás eredményeiről mi is beszámoltunk. Ebből kiderült, mennyi a diplomával rendelkező pályakezdők havi átlagbére, és hogy mennyit keresnek a különböző területeken végzettek. Most létrehoztak egy interaktív kereső felületet a létező adatbázisokból, amelyből egyértelműen látszik az, hogy a diploma után folytatták-e a tanulást, és ha igen, akkor milyen szakon, valamint az is, hogy pontosan milyen szférában (és milyen gyorsan) helyezkedett el az, aki munkába állt - ezek az adatok is lebontva látszanak munkakörönként, továbbá a lakóhelyi adatok is megtekinthetők.

Az interaktív keresőfelületen tájékozódni lehet négy különböző végzett évfolyam (2009/10 és a 2015/16 tanévek között) tanulmányi és munkaerőpiaci adatairól minden olyan képzésen, amelyen az adott tanévben legalább tizenöten sikeresen végeztek. Az oldalt ezen a linken éritek el.

A DPR interaktív kereső adatbázisa

A táblázat tetején látható legördíthető fülön ki lehet választani a képzési szintet, területet, de lehet tovább szűrni egy konkrét szakra is, valamint intézményre, a végzés tanévére és adott településre is.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Itt a lista: ennyit keresnek a különböző területeken diplomázott pályakezdők

Bruttó 334 667 forint - ennyi a diplomával rendelkező pályakezdők havi átlagbére a 2018-as diplomás pályakövetési kutatás szerint. Mennyit keresnek a különböző területeken végzettek, és melyik egyetem diplomásai számíthatnak a legmagasabb jövedelemre?

Hirdetés