Egyetemisták, figyelem! Az ilyen típusú nyelvvizsgákat nem fogadják el a diplomához Nyelvtanulás
Eduline

Egyetemisták, figyelem! Az ilyen típusú nyelvvizsgákat nem fogadják el a diplomához

Ha évekkel ezelőtt az egyetemen tettetek nyelvvizsgát, amit akkor elfogadtak a diplomához, most – az újabb diplomához – már nem tudják elfogadni. Miért lehetséges ez, és mi a teendő ilyenkor? Fontos kérdésekre válaszolunk.

Az egyetemen tett, nem akkreditált nyelvvizsgát – az úgynevezett lektorátusi vizsgát – nem lehet a diploma kiadásához elfogadni, mivel a lektorátusi vizsgák soha nem voltak állami vagy államilag elismert nyelvvizsgák – írja az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központja (NYAK).

Ez azt jelenti, hogy ha ilyen vizsgátok van, de szeretnétek továbbtanulni és új diplomát szerezni, akkor annak a megszerzéséhez mindenképpen be kell mutatnotok egy olyan nyelvvizsga-bizonyítványt, ami államilag is elismert. Az akkreditált nyelvvizsgákról itt olvashattok részletesebben.

Jó hír azonban, hogy a diplomához egynyelvű vagy kétnyelvű komplex nyelvvizsgák közül is választhattok, ugyanis mindkét változat akkreditált, így ez nem befolyásolja a nyelvvizsga értékét. De akkor mégis mi a különbség a két típus között? Erről itt tudtok bővebben tájékozódni.

Itt vannak a 2020-as árak: ennyit kell fizetnetek a legnépszerűbb középfokú nyelvvizsgákért

Mennyit kell fizetni a legnépszerűbb általános középfokú nyelvvizsgákért? Változtak-e az árak tavalyiakhoz képest? Utánajártunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés