Komoly gondban lehetnek az angol egyetemek a Brexit után Felsőoktatás
Eduline

Komoly gondban lehetnek az angol egyetemek a Brexit után

Ugyanis elképzelhető, hogy a Brexit után jelentősen visszaesik az Egyesült Királyság egyetemein az Európai Unióból érkező hallgatók száma.

Ezért több intézmény is csökkentené számukra a tandíjat – írja a Politicora hivatkozva a hvg.hu. A brit uniós kilépés lezárultáig ugyanaz a támogatási rendszer vonatkozik az országban tanuló EU-s hallgatókra is, mint a brit állampolgárságúakra.

A kormány koronavírus-járvány előtti becslése szerint viszont ezek után akár 20 százalékkal csökkenhet a kontinensről érkező tanulók száma.

Az egyetemek által nemzetiségi alapon felajánlott kedvezmények viszont sérthetik a megkülönböztetést tiltó törvényeket – idézi a lap az általa megkeresett jogászokat.

Az oktatási miniszter nem adott egyértelmű választ a kérdésre, mi lehet a megoldás. A szóvivő szerint az egyetemek maguk határozhatják meg díjszabásukat, illetve felelősek azért is, hogy megfeleljenek a törvényben szabott kötelességeiknek.

Angliai továbbtanulás a Brexit után? Fontos szabály felvételizőknek

Külföldi továbbtanulást terveztek? Az angol egyetemek még mindig a népszerűségi lista csúcsán állnak, ha nemzetközi egyetemekről van szó, azonban a Brexit a diákok helyzetét is megbonyolíthatja. Mutatjuk, hogyan igényelhettek vízumot.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés