Az angliai diákok ruháik eladásával keresik meg a bérleti díj árát Felsőoktatás
Eduline

Az angliai diákok ruháik eladásával keresik meg a bérleti díj árát

Angliában sok diák, aki nem tudott dolgozni a karantén ideje alatt, most eladja személyes dolgait, hogy fizetni tudja a bérleti díjat és a többi költséget.

Néhány diák eladta ruháit, hogy fizetni tudja a bérleti díjat – írja a BBC. Két walesi egyetem szerint a pénzügyi nehézségekkel küzdő diákok száma április óta számottevően növekszik és ezzel együtt magas a támogatásokra pályázó hallgatók száma is. Az egyetemi segítő szolgálatok szerint sok hallgató számolt be arról, hogy ők vagy szüleik elveszítették munkahelyüket.

A 19 éves Rowan Maddock azt mondta, hogy küzd azért, hogy a végére jusson ennek az egésznek. Az egyetemista már azon aggódik, hogy nem engedheti majd meg magának, hogy továbbra is abban a kollégiumban lakjon, ahol eddig. Több, mint 60 álláshirdetésre jelentkezett, azért, hogy ki tudja egészíteni a diákhitelét, de sok helyről még választ sem kapott.

Arra számítottam, hogy lesz olyan időszak, amikor szűkösebb lesz a keret, de arra nem számítottam, hogy ilyen helyzetbe kerülök, és nem tudok ennek véget vetni.

Rowan elmondta, hogy saját ruháit és műszaki dolgait árulta az interneten.

Nem gondoltam, hogy valaha is el kell adnom olyan tárgyakat, amiket tényleg szeretek, és nem akarok megszabadulni tőlük, de véget kell vetnem ennek.

Úgy gondolja, hogy nagyobb esélye van a pénzszerzésre, ha népszerű lesz az Instagramon, így talán nagyobb márkák is fizetnek majd neki az együttműködésért. "Van egy Instagram fiókom, amit próbálok felépíteni”- mondta. Édesapja munkája veszélybe került a vírus miatt, így tudta, hogy szüleitől nem kérhet segítséget.

Ha apukám elveszíti az állását, akkor meg kell néznem, hogy milyen lehetőségeim vannak. Ha mindent nekem kell majd fizetnem, és nem támaszkodhatok senkire, akkor valószínűleg a megoldás a hitelkártya lesz.

A Swansea Egyetem szerint a támogatásokra irányuló kérelmek átlagosan 190% -kal növekedtek.A Nemzeti Statisztikai Hivatal adatai szerint a népszerű hallgatói iparágak, mint például a kiskereskedelem és a vendéglátás, voltak a leginkább érintettek a bezárásokban, mivel a munkalehetőségek 65–90% -kal csökkentek az előző negyedévhez képest.

Egy nemrég elvégzett NUS-felmérés (National Union of Students) szerint a walesi hallgatók csaknem felénél, akik tanulmányaik mellett dolgoztak jövedelemvesztés tapasztalható. A NUS Wales elnöke, Becky Ricketts elmondta: "Sok diák mérlegelte, hogy pénzügyei alapján tud egyetemre járni, vagy nem."

Egyértelmű, hogy néhány hallgató hétről hétre él.

Jövőre alapítványhoz kerül a Szent István Egyetem, de évekig tarthat teljesen átalakulás

A Szent István Egyetem is alapítványi fenntartásba kerül január elsejétől, de a megbízott rektor szerint ez akár évekig eltarthat és akár szakok megszűnésével is járhat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés