#honlap

Felsőoktatás Eduline

Trükkös tolvajok: így csalnak ki milliókat az elitegyetemektől

Több mint kétezer cégnek, egyetemnek és közszereplőnek gyűlt meg a baja az elmúlt években a cybersquatterekkel, vagyis domaintolvajokkal. Bár oktatási intézményeket viszonylag ritkán ér ilyen támadás, több elitegyetem – például a Harvard, a Yale és az Oxford – volt kénytelen bírósághoz fordulni.

Felsőoktatás Edupress

Tarolt a Nemzetközi Üzleti Főiskola és a Moholy-Nagy Egyetem

A Nemzetközi Üzleti Főiskola (IBS) honlapja nyerte el az Év Honlapja verseny díját oktatási kategóriában, melynek különdíját megosztva a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) diploma honlapja érdemelte ki, a kategória minőségi díját pedig a Budapesti Kommuniációs és Üzleti Főiskola kapta.

Közoktatás Eduline

A diákoktól függ, mennyi pénzt kapnak a tanárok

Különleges oktatási honlapot indítottak Nagy-Britanniában: az oldalra magán- és állami fenntartású középiskolák is feltölthetik tanóráikról készített videóikat, a diákok pedig értékelhetik a tanárok teljesítményét. A legjobb pedagógusok pénzjutalmat kapnak.

Felsőoktatás Edupress

Szükségből vállalnának külföldön munkát a végzős brit fiatalok

Egy, a diákokat és a munkaadókat összehozó brit honlap, a studentgems.com felméréséből kiderült, hogy a végzős brit hallgatók 34 százaléka külföldön is keresne magának állást - írja a Népszabadság. Ennek oka, hogy csak az egyetemisták ötöde talál magának olyan állást Nagy Britanniában, ami megfelelne vágyainak. A válaszadó hallgatók háromnegyede a csökkenő munkaerő-piaci lehetőségek és a diplomás munkanélkülség növekedése miatt döntene a külföldi munkavállalás mellett.

Felsőoktatás Eduline

Zsarolt-e a Zrínyi rektora?

Nem kifejezetten fehérgalléros bűncselekmény megzsarolni egy 400 ezer alkalmazottat foglalkoztató világcéget – még ha a gyanúsított egyetemi rektor, védelemtudományi szaktekintély, az egykori Orbán-kormány honvédelmi helyettes államtitkára is. Márpedig a Nemzeti Nyomozó Irodánál valami effélét sejtenek, amikor befolyással üzérkedést rónak Szabó Jánosnak, a Honvédelmi Minisztérium által fenntartott Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának terhére -írja a HVG.

Felsőoktatás Edupress

Már keresik az előzetesben lévő rektor utódját

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektori székére írt ki pályázatot a Honvédelmi Minisztérium, mivel az egyetem korábbi rektora, Szabó János ellen nyomozás folyik. A nyomozók szerint az egykori rektor a DHL nemzetközi szállítási cégnek ajánlotta fel, hogy "megóvja őket egy rendőrségi eljárástól", ha cserébe az általa megnevezett biztonsági céggel kötnek szerződést.