Nem vettek fel a kiválasztott középiskolába? Van még egy esély, itt vannak a részletek Közoktatás
Eduline

Nem vettek fel a kiválasztott középiskolába? Van még egy esély, itt vannak a részletek

Indul a középiskolákban a rendkívüli felvételi eljárás, itt találjátok azt a keresőt, amellyel megnézhetitek, hol maradtak még férőhelyek.

Ha egy diák egyik megjelölt középiskolába sem került be, vagy felvették, de valamilyen okból megváltoztatja a döntését, a rendkívüli felvételin jelentkezhet újabb intézménybe. 

"A 2018. május 7. és augusztus 31. között megtartható rendkívüli felvételi eljárás során egyénileg, közvetlenül az általa választott középfokú iskolában való jelentkezéssel, egyeztetéssel kérheti felvételét bármely olyan középfokú intézménybe, amelynek az általános felvételi eljárás lezárulása után maradtak betöltetlen férőhelyei" - írja az Oktatási Hivatal.

Hozzáteszik: a rendkívüli felvételi pontos menetrendjét a középiskolák határozzák meg, "az intézmény vezetőjének pozitív döntését követően a tanuló beiratkozhat a középiskolába".

Az Oktatási Hivatal oldalán találjátok azt a keresőt, amelyből kiderül, hol maradtak még férőhelyek.

Tényleg rosszul jártak a matekból kiváló hatodikosok: megvannak a középiskolai felvételi eredményei

A matekból brillírozó hatodikosok tényleg rosszul jártak, a nyolcadikosok magyarból valamennyit javítottak, matematikából azonban rontottak a tavalyi eredményekhez képest - többek között ez derül ki az Oktatási Hivatal statisztikáiból. Még mindig a matematika a mumus - többek között ez derül ki a középiskolai központi felvételi átlageredményeiből, amelyet péntek reggel hozott nyilvánosságra az Oktatási Hivatal.

Úgy rossz, ahogy van - tényleg nagy baj van a középiskolai felvételivel

"A rendszer úgy rossz, ahogy van" - fogalmazott meg sommás véleményt a középiskolai felvételiről az Eduline-nak a Magyartanárok Egyesületének elnöke, akinek véleményével alighanem oktatáskutatók, gyermekpszichológusok is egyetértenek. De mivel lehetne helyettesíteni a jelenlegi felvételit? Körzetes középiskola vagy sorsolásos rendszer? És vajon rontana-e a helyzeten, ha a kormány az összes középiskolát arra kötelezné, tartson írásbeli felvételit?

Hirdetés