Már több, mint 100 ezren tiltakoznak a május 10-i iskolanyitás ellen Közoktatás
Eduline

Már több, mint 100 ezren tiltakoznak a május 10-i iskolanyitás ellen

Jövőhét hétfőn nyitnak az iskolák, visszatérhetnek a tantermeikbe a középiskolások és a felsősök is - ezt azonban egyre többen tartják rossz lépésnek.

Alig öt nap alatt több mint 106 ezren írták alá az ADOM Diákmozgalom petícióját, amelyben az áll: aggódnak a koronavírus indiai variánsa és magas fertőzőképessége miatt, ami tovább súlyosbíthatja a járványhelyzetet. „Aggódunk az immungyenge diákokért és szülőkért, akik különösen kitettek a vírus veszélyeinek. Aggódunk azokért a tanárokért is, akik még nem kapták meg az oltást, és azokért, akiknél még nem alakult ki két hét alatt a védettség” – írja a diákszervezet.

Kiemelik azt is, hogy a tanárok többsége csupán az oltás első dózisát kapta meg, emellett a 16-18 évesek oltását csak május 10-én kezdik meg. Ez egybeesik a tervezett iskolanyitással, így rendkívül magas a kockázat, hogy az iskolák gócpontokká válnak.

Ezért azt javasolják, hogy május 10-től se legyen kötelező a jelenléti oktatás, a tanév végéig fogadják el a szülői igazolásokat, és az így igazolt napok ne számítsanak bele a 250 órába (amely azért fontos, mert ha egy diák ennél többet hiányzik igazoltan vagy igazolatlanul, az iskolai teljesítménye nem értékelhető, osztályozóvizsgát kell tennie), és az iskolák döntsék el, hogyan folytatják az oktatást a nyári szünetig.

Persze az érettségi sem áll le. A mai angolérettségiről szóló tudósításunkat itt olvashatjátok el:

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés