Számok és statisztikák: ez vár rátok, ha a legnépszerűbb képzéseken végeztek Felsőoktatás
Eduline

Számok és statisztikák: ez vár rátok, ha a legnépszerűbb képzéseken végeztek

Kutatási adatok alapján megnéztük, hogy mire számíthatnak a diploma után azok, akik gazdaságtudomány képzési területen végeztek.

A Diplomán túl oldalán számos statisztikai adat található, most azt néztük meg, hogy milyen kutatási adatokat lehet találni azokról, akik gazdaságtudományi területen végeztek 2015/16-ban.

Az első információ, amit megnéztünk, mennyit keresnek átlagosan a különböző egyetemeken végzett diákok. A bruttó átlagjövedelem 277 786 forint, az intézményenkénti lebontásnál pedig az látszik, hogy a kutatás szerint a Corvinuson végzett hallgatók keresete a legmagasabb.

Az első munkavégzésig eltelt hónapok számának átlaga 1,92. A következő táblázatban pedig az látszik, hogy intézményenként a végzettek hány százaléka végez diplomás munkát, összesen egyébként 61.80 százalék.

Egy kis érdekesség az adatokban, hogy a gazdaságtudományi területen végzett hallgatók tartózkodási, illetve lakhelye legtöbb esetben Budapest és Pest megye.

Három tipp a gyakornoksághoz: így érdemes nekiállni

Kötelező a szakmai gyakorlat az egyetemen? Mielőtt belekezdenétek érdemes jól átgondolni és megtervezni, hogyan zsebelhetitek be a gyakorlatért járó krediteket úgy, hogy később is hasznát vehessétek a tudásnak. Három tipp a választáshoz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés