Most kezditek az egyetemet? Ennyi államilag támogatott félévvel számolhattok összesen Felsőoktatás
Eduline

Most kezditek az egyetemet? Ennyi államilag támogatott félévvel számolhattok összesen

Állami ösztöndíjas képzésen kezditek az egyetemet? Akkor ezt a szabályt érdemes nagyon jól ismernetek. Hány félévig tanulhattok egyetemen, főiskolán államilag támogatott formában? Mutatjuk a számokat.

Az állam összesen tizenkét félévet finanszíroz – ha ennél hosszabb képzésről van szó, például egy hatéves általános orvosi szakról, összesen tizennégy félévig tanulhattok állami ösztöndíjjal.

A tizenkét félévet több képzésre is fordíthatjátok, például egy alap- és egy mesterképzésre.

Valódi egyeztetést és béremelést követel a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) elnöksége a sajtóból, illetve a kormány hivatalos állásfoglalásából értesült arról, hogy a felsőoktatás egésze az EMMI-től átkerül az ITM-hez.

Állami ösztöndíjas hallgatóként azonban vállalnotok kell, hogy a képzési idő másfélszerese alatt oklevelet szereztek, emellett az oklevélszerzést követő húsz évben az igénybe vett állami ösztöndíjas félévekkel megegyező időtartamú hazai munkaviszonyt tartotok fenn.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés