A CEU rektora az egyetemi közösség előtt beszélt a kialakult helyzetről Felsőoktatás
Eduline

A CEU rektora az egyetemi közösség előtt beszélt a kialakult helyzetről

Helyzetjelentést adott a CEU rektora az egyetemi közösség előtt.

Összehívta a CEU közösségét Michael Ignatieff rektor, hogy tájékoztassa a kialakult helyzetről. Illetve beszélt a bécsi campus kialakításáról, ami mindenképp megtörténik, és beszélt a bajor állammal való együttműködésről is - írja a hvg.hu.

Az egyetem rektora bejelentette, hogy Münchenbe utazik egyeztetésre, megvizsgálandó, milyen területeken hogy tud együttműködni a bajor egyetem és a CEU. 

Ahogy már írtunk róla, a két egyetem olyan nemzetközi tanulmányi programokat tervez amelyek végén magyar, német és amerikai diplomát lehet szerezni. Ennek érdekében három tanszéket hoznának létre Budapesten a CEU-n, kettőjükön kívül szorosan együttműködve egy meg nem nevezett, de topkategóriás amerikai egyetemmel. Két tanszéket a bajor kormány, egyet a BMW támogatna. Erről április 11-én tárgyal a két egyetem.

A CEU várja a Néppárt küldötteit, de a fejlemények nem változtatnak a bécsi terveken

A CEU várja, hogy együtt dolgozhasson a háromtagú bölcsek tanácsával, amelyet azért nevezett ki a Néppárt, hogy megbizonyosodhasson arról, hogy a magyar kormányzat betartja-e vállalásait.

A bécsi új campus is megépül, a CEU megkezdte az akkreditációs eljárást januárba, szeptemberre be fog fejeződni vélhetően, és elindulhat a bécsi CEU. Erre azért is szükség van, hogy nehogy csapdába csalható legyen a CEU, legyen hova menni, ha meghiúsul a budapesti létezés lehetősége - tette hozzá a rektor.

Mint korábban írtuk, a CEU várja, hogy együtt dolgozhasson a háromtagú bölcsek tanácsával, amelyet azért nevezett ki a Néppárt, hogy megbizonyosodhasson arról, hogy a magyar kormányzat betartja-e vállalásait.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.