Már keresik az előzetesben lévő rektor utódját Felsőoktatás
Edupress

Már keresik az előzetesben lévő rektor utódját

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektori székére írt ki pályázatot a Honvédelmi Minisztérium, mivel az egyetem korábbi rektora, Szabó János ellen nyomozás folyik. A nyomozók szerint az egykori rektor a DHL nemzetközi szállítási cégnek ajánlotta fel, hogy "megóvja őket egy rendőrségi eljárástól", ha cserébe az általa megnevezett biztonsági céggel kötnek szerződést.

Előzetesben a volt rektor

Annak ellenére, hogy a nyomozást még nem zárták le, az előzetes letartóztatásba helyezett Szabó Jánost felmentették az egyetem rektori posztjáról. Ezek után a megüresedett pozícióra határozott időre írt ki pályázatot a honvédelmi tárca: a július 1-től 2013. június 30-ig tartó időszakra.

A pályázati felhívás február 25-én jelent meg a Honvédelmi Közlönyben, de a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ internetes oldalán, illetve a Honvédelmi Minisztérium honlapján is olvasható. A pozíció kihirdetését követően 30 nap áll rendelkezésre a pályázat benyújtására.

A rektori feladat ellátására szóló megbízás részletes feltételei közt szerepel az egyetemi vagy katonai akadémiai végzettség, egy középfokú nyelvvizsga, legalább ötéves vezetői tapasztalat és a teljes munkaidejű egyetemi tanári kinevezés. A pályázatok értékelésénél előnyként veszik majd figyelembe például, ha a rektori székre pályázó többéves nemzetközi vagy hazai oktatási és kutatási tapasztalattal rendelkezik, illetve MTA doktora tudományos fokozattal bír.


edupress
Hirdetés