Mit jelent, ha elutasították egy dokumentumotokat a felvételiben? Érettségi-felvételi
Eduline

Mit jelent, ha elutasították egy dokumentumotokat a felvételiben?

A héten kiderülnek a felvételi ponthatárok, mindenki megtudja hol és milyen szakon kezdheti meg az egyetemet. De mit jelent, ha elutasították az egyik dokumentumotokat?

Ahogy már írtunk róla a tavaszi ügyintézési időszakban, a dokumentumok feldolgozottságának különböző fázisai vannak: továbbítva feldolgozásra, feldolgozva vagy elutasítva. Mit tehettek, ha ez utóbbi áll a dokumentumok táblázatában?

Ez azt jelenti, hogy a beküldött dokumentumot a Felvi megvizsgálta és az nem felel meg az adott dokumentumtípus formai és/vagy alapvető tartalmi követelményeinek vagy hiányos, ezért nem fogadható el. Az oldalon látható az elutasítás indoka is (az Elutasítva szóra kattintva az indok bezáródik, újra kattintás esetében ismét látható lesz) - írja a Felvi.

Ez befolyásolhatja a pontszámotokat?

Ha nem vettétek észre időben, hogy a dokumentumotokat elutasították és nem pótoltátok vagy töltöttétek fel megfelelő formában akkor befolyásolhatja a pontotokat is. Ugyanis ha olyan papírról vagy bizonyítványról van szó, ami többletpontot érhet (például egy nyelvvizsga vagy versenyeredmény), és a feltöltési hiba miatt a Felvi nem tudja elbírálni akkor pontokat is bukhattok.

Ha kíváncsiak vagytok, hány ponttal futtok neki a felvételi utolsó - egyben legfontosabb - hetének, akkor itt kiszámolhatjátok.

A 2020-as felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok

Pótfelvételi a koronavírus után: vajon változnak idén a szabályok?

Többek között erről is beszélt nemrég a köznevelési államtitkár. Csütörtökön ugyanis kiderülnek az egyetemi ponthatárok, ezt követően pedig elindul majd az idei pótfelvételi is. Sok a kérdés az idei pótfelvételi kapcsán a rendhagyó tanév miatt, ez érintheti a mostanában sokakat foglalkoztató témát: a pedagógusképzést is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés