Kik kaphatnak akár 40 többletpontot a felvételin? Itt a válasz Érettségi-felvételi
Eduline

Kik kaphatnak akár 40 többletpontot a felvételin? Itt a válasz

Már nincs sok hátra a jelentkezési határidőig. Kik kaphatnak többletpontot esélyegyenlőség címén a gyermekgondozásért? Itt a válasz.

Az esélyegyenlőség jogcímen 40 többletpont jár minden alapképzési szakon, osztatlan mesterképzésen, illetve felsőoktatási szakképzésen, kivéve ahol gyakorlati vizsga alapján számítják a felvételi pontszámot.

Kik kaphatnak többletpontot gyermekgondozásért?

  • fizetés nélküli szabadságon lévő és ezzel párhuzamosan CSED, ÖD, GYES, GYET, illetve GYED ellátásban részesülő, vagy
  • csecsemőgondozási díjban (CSED), vagy
  • örökbefogadói díjban (ÖD), vagy
  • gyermekgondozást segítő ellátásban (GYES), vagy
  • gyermeknevelési támogatásban (GYET), vagy
  • gyermekgondozási díjban (GYED) részesülő jelentkezőnek

Az igazolási jogcímeknek a tájékoztató megjelenése és 2020. július 09. közötti időintervallumban fenn kell állniuk. Illetve az igazolás csak abban az esetben fogadható el, ha az igazolás egyértelműen (nem „várhatóan", „előreláthatóan") igazolja a fenti intervallum legalább egy napját - írja a tájékoztató.

Felvételi kisokos: kizárólag ezekből a bizonyítványokbó számítható érettségi pont

Idén felvételiztek, de már korábban érettségiztetek vagy a májusi vizsgára készültök, de nem tudjátok, pontosan hogy működik a pontszámítás. Mutatjuk, milyen dokumentumokból lehet érettségi pontokat számolni.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés