Kötelező emelt szintű érettségi: már csak pár napig jelentkezhettek az ingyenes felkészítőre Érettségi-felvételi
Eduline

Kötelező emelt szintű érettségi: már csak pár napig jelentkezhettek az ingyenes felkészítőre

Január 9-ig lehet jelentkezni azokra az ingyenes felkészítő tanfolyamokra, amelyek a 2020-as felvételin kötelező emelt szintű érettségi megszerzésében segítenek. A felkészítés heti két órában zajlik, január 20-tól április 30-ig.

Az Irány az Egyetem 2020 programra olyanok jelentkezhetnek, akik már nem középiskolások, 2019. december 31. előtt érettségit szereztek, jelenleg nem tanulnak a felsőoktatásban, és tavasszal szeretnének valamely tárgyból emelt szintű érettségit tenni, illetve egyetemre, főiskolára felvételizni. 

A 2020-as felvételin - néhány kivétellel - már csak azok kerülhetnek be alap- vagy osztatlan képzésre, akiknek van legalább egy emelt szintű érettségijük. Itt nézhetitek meg, miből tehettek vizsgát az egyes szakokon, a kötelező emelt szintűvel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok, a 2020-as érettségiről itt, a felsőoktatási felvételiről pedig itt olvashatjátok folyamatosan frissülő cikkeinket.

Az emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyam kilenc tantárgyból indul: magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, angol, német, fizika, biológia, kémia, földrajz. Legfeljebb két tantárgyra jelentkezhettek.

Minden tantárgy esetében heti két óra a felkészítés időtartama, az órarendről írásban kaptok tájékoztatást. A felkészítések csoportos formában zajlanak. A csoportok minimális létszáma nyolc fő, amennyiben a jelentkezők száma ezt nem éri el, akkor a felkészítést szervező intézmény és fenntartója dönt arról, hogy a felkészítőt elindítja-e.

A részletes tájékoztatót, a települések és a felkészítőt indító intézmények listáját a kapcsolattartók elérhetőségeivel együtt a Klebelsberg Központ honlapján találjátok meg. Jelentkezni e-mailben, a név és a választott tantárgy, valamint a település megadásával lehet.

A részvétel ingyenes, de írásban kell vállalnotok, hogy az előzetesen megjelölt előkészítőn részt vesztek és legalább az órák 50 százalékán megjelentek, különben 2020. július 31-ig 30 ezer forintot vissza kell fizetnetek.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága, a Klebelsberg Központ és a Magyar Rektori Konferencia közösen indítja.

Mi lesz januárban? Az összes fontos dátum és határidő egy helyen

Milyen dátumokra és határidőkre kell figyelniük a középiskolába, illetve a felsőoktatásba jelentkezőknek, a szülőknek és a diákoknak? Itt a teljes lista.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés