Több ezren jelentkeznek erre a szakra a felvételin - mit tanulnak az egyetemen? Érettségi-felvételi
Eduline

Több ezren jelentkeznek erre a szakra a felvételin - mit tanulnak az egyetemen?

Milyen képzésekre szeretne bekerülni a legtöbb felvételiző és mit tanulnak a top szakokon? Új cikksorozatunkban megnézzük, a legnépszerűbb képzéseken milyen tárgyakat tanulhattok, milyen szakmai tudást szerezhettek, és hogy milyen végzettséget nyújt a frissdiplomásoknak. Ilyen a gazdálkodási és menedzsment képzés.

A 2019-es felvételin tarolt a gazdálkodási és menedzsment képzés, több mint tízezren jelentkeztek rá. A legtöbb gazdasági képzést idító magyar egyetemen lehet is tanulni. Az ezen a szakon végzett diplomásoknak a következőáll majd az oklevelében: közgazdász gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak. Munkájukban főleg a gazdálkodói, vállalkozói tevékenységek és folyamatok irányítása, valamint szervezése lesz a dolguk .

Milyenek a fő tantárgyak?

Közgazdaságtani, módszertani és üzleti ismeretek, valamint többek között matematika, statisztika, informatika, nemzetközi gazdaságtan, gazdasági jog és marketing is van a tantárgyak között. Ezenkívül a tantárgylistán szerepel - többek között - a vállalati pénzügyek, számvitelelemzés, emberi erőforrás gazdálkodás, marketing menedzsment, vezetés és szervezés is. Mindezek mellett társadalomtudományi ismereteket is tanulhattok ezen a képzésen, legyen szó európai uniós, általános és gazdasági jogi ismeretekről, szociológiáról vagy éppen pszichológiáról is - áll a Felvi szakleírásában.

Van kötelező gyakorlat?

A szakmai gyakorlat - más szakokhoz hasonlóan - egy félév, vagyis minimum tizenkettő hét összefüggő gyakorlat a felsőoktatási intézmény tantervében meghatározottak szerint - írja a Felvi.

Milyen nyelvtudás szükséges hozzá?

Az alapfokozat megszerzéséhez egy idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú, a képzési területnek megfelelő szaknyelvi vagy egy államilag elismert, felsőfokú (C1), komplex típusú általános nyelvvizsga szükséges.

Ha megnéznétek, mennyi idő alatt lehet elhelyezkedhetnek ezzel a diplomával, kíváncsiak vagytok, mennyit kereshettek vele, ajánlunk egy szuper diplomás pályakövetési oldalt hozzá.

Ezek a legjobb magyarországi egyetemek és képzések: az összes rangsor egy helyen

A Diploma 2020 kiadványban a HVG az idén is nyilvánosságra hozta a legjobb egyetemek összesített rangsorát és a képzési területek szerinti listákat. Melyik egyetem végzett az élen, és melyik intézmény kínálja a legjobb műszaki, bölcsész- vagy éppen agrárképzéseket? Itt az összes rangsort megtaláljátok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés