#diplomás

Felsőoktatás Eduline

A hallgatók harmada nem kap diplomát

Jelentősen csökkent az utóbbi években a lemorzsolódás a hazai felsőoktatási intézményekben, de még így is nagyon magas – tudta meg a Magyar Nemzet. A hallgatóknak több mint a harmada képtelen megszerezni a diplomáját.

Felsőoktatás MTI

Egyre több a diplomás, de még van hova fejlődni

Stabilan javul a fiatalok és a harmincas évei elején járó korosztály oktatási helyzete az Európai Unióban (EU). 2002-ben a 30-34 éves korosztály 24 százaléka tanult felsőoktatási képzésen, 2013-ban már 37 százalékuk - ismertette legújabb adatait az EU statisztikai hivatala, az Eurostat.

Felsőoktatás Eduline

Pokorni: nem tudom, megszűnik-e a Corvinus

Nem az a megoldás, hogy az egyetemi helyek szűkítésével a feltörekvő középosztálybeli családokat visszakényszerítsük a szakképzésbe - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz oktatáspolitikusa a Népszabadság csütörtöki számában közölt interjúban.

Érettségi-felvételi Eduline

A legjobb 30 cég listája pályakezdőknek

Melyek azok a vállalatok, intézmények, amelyek a leginkább támogatják a tehetséges, fiatal, friss diplomások karrierjét? A Figyelő március 25-én megjelenő számában publikálásra kerülő KarrierStart TOP 30 alapját képező kutatásban, több mint 36.000 pályakezdő és tapasztalt munkavállaló mondta el véleményét 200 hazai vállalatról, hasonlította össze a résztvevőket konkrét munkahelyválasztási szempontok alapján.