Néhány tipp, hogy könnyebb legyen a vizsgaidőszak Campus life
Eduline

Néhány tipp, hogy könnyebb legyen a vizsgaidőszak

Hamarosan kezdődik a vizsgaidőszak, egyre több lesz a zh, érdemes már korábban felkészülni, hogy ne terheljétek túl magatokat.

Összegyűjtöttünk nektek néhány egyszerű tippet, amivel könnyebb lesz a felkészülés a vizsgákra és még spórolhattok is.

Iratkozzatok be a közeli könyvtárba

Bár a jelenlegi helyzetben kérdéses, hogy nyitva lesznek-e a könyvtárak a vizsgaidőszak alatt, de ha igen, akkor érdemes kihasználnotok ezt a lehetőséget. Sok pénzt megspórolhattok, ha beiratkoztok a közeli könyvtárba, hiszen így nem kell megvennetek az összes tankönyvet. Érdemes még a vizsgaidőszak előtt megtennetek, hogy biztosan hozzájussatok a szükséges könyvekhez. A könyvtárban tanulni is tudtok, így, ha otthon vagy a kollégiumban nincs lehetőségetek elvonulni, akkor jó megoldás, ha ellátogattok a könyvtárba. Figyeljétek a könyvtárak oldalait, hiszen a tavaszi karantén időszak alatt is több könyvtár és oldal több egyébként fizetős tartalmat tett ingyen elérhetővé.

Gyűjtsetek jegyzeteket

Vannak tantárgyak, ahol elég, ha jól megírt jegyzetekből tanultok, nem kell külön könyveket vásárolnotok. Ha van időtök, akkor ti is elkészíthetitek a saját jegyzeteiteket, vagy elkérhetitek felsőbb éves hallgatóktól, akiknek már nincs szüksége rá. Érdemes keresgélni az egyetemi Facebook csoportokban is.

Napirend

Készítsetek jó előre egy napirendet, amihez próbáljátok tartani magatokat. Ha megtervezitek előre a napokat, akkor sokkal könnyebben haladtok majd. Ne felejtsetek el beiktatni ebédidőt és pihenőidőt, illetve kisebb szüneteket is. Az is megoldás lehet, hogy különböző tantárgyakat különböző napszakokra osztjátok be.

Izgalmas irodalmi teszt, amiből kiderül, mennyire ismeritek Radnóti verseit

Meg tudjátok mondani egy-egy sor alapján, hogy melyik Radnóti Miklós versből idéztünk? Lássuk, hány pontotok lesz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés