Messze a legmagasabb számok: mennyit keresnek a közszolgálati egyetem friss diplomásai? Pályakezdés
Eduline

Messze a legmagasabb számok: mennyit keresnek a közszolgálati egyetem friss diplomásai?

Mennyit keresnek azok a friss diplomások, akik közigazgatási, rendészeti és katonai képzésen végeztek? Nyilvánosságra hozták a 2017-es diplomás-pályakövetési felmérés eredményeit.

A diplomás-pályakövetési rendszer 2017-es adatai szerint a pályakezdő közigazgatási, rendészeti és katonai képzési területen végzett diplomás havi bruttó átlagjövedelme 240-260 ezer forint között alakul. Azonban a Pécsi Tudományegyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem végzett hallgatói ennél akár sokkal többet is kereshetnek ezen a területen, ugyanis az ő fizetésük átlagban bruttó 320-370 ezer forint felett van.

Az egyik tengelyen a friss diplomások átlagjövedelme, a másikon a munkaerőpiacra kilépett végzettek közül diplomás munkát végzők intézményi arányai szerepelnek. Az ábrán összesítve láthatjátok az alapszakos és a mesterképzésen vagy osztatlan mesterképzésen végzett diplomások munkaerőpiaci adatait.

Friss adatok: ennyit keres egy frissdiplomás, de van, aki munka mellett még továbbtanul

A diplomát épphogy átvette, máris munkába áll a fiatalok 70 %-a. Mutatjuk, mennyi a frissdiplomások átlagos havi keresete, de az is kiderül, hogy hányan mennek tovább mesterképzésre, akár munka mellett is.

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.