Elmaradnak a tavaszi nyelvvizsgák, a legtöbb vizsgaközpont elhalasztotta az időpontjait Nyelvtanulás
Eduline

Elmaradnak a tavaszi nyelvvizsgák, a legtöbb vizsgaközpont elhalasztotta az időpontjait

A legtöbb akkreditált nyelvvizsgaközpont oldalán azt látni: a koronavírus miatt elhalasztják a tavaszi vizsgákat. Így azok a felvételizők, akik a végére hagyták a bizonyítványszerzést, nagy eséllyel ezzel a pontszerzéssel a felvételin már nem számolhatnak.

A tavaszi nyelvvizsga időpontok kulcsfontosságúak lehetnek a felvételizők számára, ugyanis sok diák ekkor szerezné meg a többletponttal járó bizonyítványt. Azonban a koronavírus ezeket a számításokat is áthúzhatja.

Alig két napja számoltunk be arról, hogy a nyilvánosság előtt egyedül az ELTE Origó Nyelvi Centrum állt ki a határozottan a nyelvvizsgák eltörlése mellett. Ennek fényében ők tehát el is halasztották az áprilisi nyelvvizsgáikat. Akkor még a nyelvvizsgák megtartása mellett több nyelvvizsgaközpont érvelt, köztük az Euroexam is, ahol azóta a következő sorokat tették közzé:

A vizsga legszigorúbb higiéniai előírások melletti biztonságos megszervezése sem tudja azonban kivédeni azt a kockázatot, amit a helyszínre eljutás a közösség többi résztvevőjével való – akár távolságtartó – érintkezés jelent. A márciusi és áprilisi vizsgákat épp ezért későbbi időpontra kell halasztanunk, melyet a következő hetek fejleményei szerint később tudunk kijelölni.

Elhalasztja továbbá az márciusi-áprilisi nyelvvizsgáikat többek között a KJE Nyelvvizsgaközpont, az ECL nyelvvizsgaközpont, a BME Nyelvvizsgaközpont, a Debreceni Egyetem DExam Vizsgaközpont, a telc Hungary Nonprofit Kft., az iTOLC Nyelvvizsgaközpont és a Pécsi Tudományegyetem Idegen Nyelvi Központja is. A soron következő időpontját, ami a Corvinus Nyelvvizsgaközpont esetén már a májusi vizsgaidőpontokat érinti, szintén elhalasztják.

A nyári dátumok is kérdésések lehetnek?

A Szent István Egyetem Zöld Út Nyelvvizsgaközpont például azt írja: a tavaszi nyelvvizsga időszakot lezárjuk, a nyári vizsgaidőszak sorsáról a későbbiekben lesz döntés, a járványhelyzet és a bevezetett rendkívüli intézkedések függvényében.

Hogyan igényelhetitek vissza a sikeres nyelvvizsgátok árát?

Mikor kaphatjátok vissza a sikeres komplex nyelvvizsga árát? Milyen dokumentumokat kell csatolnotok az igénybejelentéskor? És mekkora összegű támogatásról van szó? Most minden fontos kérdést és választ összegyűjtöttünk a nyelvvizsgadíj visszaigényléssel kapcsolatban.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés