Beszédes számok: 195 ezer pedagógusból eddig 6 ezren kapták meg az oltást Közoktatás
Eduline

Beszédes számok: 195 ezer pedagógusból eddig 6 ezren kapták meg az oltást

Más országokban prioritást élveznek a tanárok az oltási rendben, Magyarországon ezt még a szakmai szervezetek többszöri nekifutásra sem tudták elérni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint eddig a pedagógusok 38 százaléka regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra, közülük pedig 6 ezren már meg is kapták az oltást – válaszolta az Emmi az ATV kérdésére.

Mekkora az oltási hajlandóság?

Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár korábban kérte a tanárokat, hogy minnél többen regisztráljanak az oltásra. "A köznevelésben 195 ezer pedagógus, illetve nevelést, oktatást közvetlenül segítő kolléga dolgozik, közülük eddig valamivel több mint 51 ezren regisztráltak az oltásra, ez kicsivel több mint 26 százalék."

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a saját felmérésére hivatkozva azt állítja, hogy az általuk megkérdezett 1674 oktatásban dolgozó 84 százaléka beoltatná magát, de csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.