Maruzsa Zoltán: maradhat a távoktatás a középiskolákban Közoktatás
Eduline

Maruzsa Zoltán: maradhat a távoktatás a középiskolákban

A kérdésben a kormány dönt, a bejelentés pénteken várható.

Korábban Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár bejelentette, hogy január 11-én - a veszélyhelyzet lejártával - újraindulhat a jelenléti oktatás a középiskolákban. Erről még pár napja is reális lehetőségként beszélt, de a járványhelyzetet elemezve, illetve a vírus új mutációját figyelembe véve az operatív törzs szerint a továbbiakban is maradnia kéne a digitális oktatásnak a középiskolákban, a 8-12 évfolyamon - mondta az államtitkár a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Azt is hozzátette: a kérdésben a kormány fog dönteni, a bejelentés pedig pénteken várható.

Az iskolákba egyébként indokolt esetben - például felzárkóztatás miatt - ahogyan eddig, úgy továbbra is be lehet menni. Ez főleg a közelgő félévzárás miatt lehet fontos a diákoknak és a tanároknak.  

Maruzsa Zoltán a bejelentés előtt beszélt az oktatásban dolgozók múlt hétvégi ingyenes teszteléséről. Mint azt korábban már mi is megírtuk, a január 2-ai és 3-ai teszteléseken több mint 20 ezren jelentek meg és egy százalékos átfertőzöttséget mértek. A tesztelés iránt csökkent az érdeklődés - mondta. Az óvodák és az iskolák rendben elindultak, a számok kedvezőek, ma 12 óvodában 1-2 csoportban és 14 iskolában van rendkívüli szünet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés