Balmazújvárosban már nincs, aki dolgozzon a bölcsődében, ezért bezárták Közoktatás
Eduline

Balmazújvárosban már nincs, aki dolgozzon a bölcsődében, ezért bezárták

Így most a szülőknek kell megoldani a gyermekek elhelyezését.

A város polgármestere az ATV Híradónak azt mondta, már csak egy fő maradt a 17-ből, aki nem hozható kapcsolatba karanténnal, vagy a koronavírussal.

Egyszerűen képtelenek vagyunk a helyettesítési feladatokkal megoldani a bölcsőde üzemeltetését – jelentette ki Hegedűs Péter.

De Pécsett sem sokkal jobb a helyzet: négy óvodából összesen 12 nevelő került karanténba pozitív koronavírus-teszt miatt. Rajtuk kívül pedig 10 közvetlen munkatárs, és összesen több mint 120 kisgyerek (8 csoport) van hatósági járványügyi megfigyelés alatt.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a köznevelési intézményekben is további egy hónapig - azaz január 11-ig - érvényben maradnak az eddigi intézkedések. Ez azt jelenti, hogy a középiskolákban 8. osztály fölött, illetve a felsőoktatásban - néhány kivételes helyzettől eltekintve - továbbra is digitális oktatás lesz. Illetve az általános iskolákban és a kisebbeknél marad a rendes oktatás, itt ahogy eddig sem, ezután sem lesz távoktatás.

A kormány az ingyenesen igényelhető internetet is meghosszabbítja a digitális oktatásban résztvevők számára. Ennek részleteiről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés