Gulyás Gergely: maradnak a mostani szigorítások Közoktatás
Eduline

Gulyás Gergely: maradnak a mostani szigorítások

Két héttel a legutóbbi szigorítások után értékelték az eredményeket.

Cikkünk folyamatosan frissül

Az eddigi intézkedéseket tartja fenn a kormány a járványügyi adatok alapján

- mondta Gulyás Gergely a mai kormányinfón. Hozzátette, ennek esetleges megváltoztatásáról a jövő héten döntenek, ha szükséges.

A miniszterelnökséget vezető miniszter az iskolák bezárásával kapcsolatban azt mondta, 4/5-ük normálisan működik, így helyes az a döntés, hogy az iskolák 14 éves korig működjenek. Majd hozzátette: pénteken értékelik a tesztelések heti eredményeit, és ennek függvényében döntenek a tesztelési kör bővítéséről. A tervek szerint december közepére, jobb esetben december 10-ig kiderül, milyen intézkedések lesznek érvényben a karácsonyi időszakban.

Kérdésre válaszolva arra is kitért, hogy aki felnőttként oktatási intézményben dolgozik - tehát nem csak a tanárokat, hanem minden iskolai dolgozót -, tesztelni kell. Szerinte minden kormányhivatal felé ez volt az utasítás. A táppénzügyet valóban indokolt egyszerűsíteni, először ez 60 százalékos, amit automatikusan megkapnak, a 100 százalékost külön kell kérni, szerinte ezt az esetek nagyon nagy részében utólag meg is kapják.

A két hete meghozott döntések értelmében a gimnáziumokban is online oktatás van, miután a miniszterelnök azt mondta, a középiskolában, 8. osztály fölött digitális oktatás lépett életbe. Valamint a felsőoktatás átállt online órákra, a kollégiumokat pedig bezárták, a hallgatók csak külön engedéllyel maradhattak a szobájukban.

Egy iskolát már be is kellet zárni a tesztelések után

A Népszava szerint az érintett debreceni intézmény ötven fős tantestületéből tíz tanárnak lett pozitív a tesztje.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés