Mi lesz az ingyenes OKJ-s képzésekkel, szakmaszerzéssel 2021-ben? Közoktatás
Eduline

Mi lesz az ingyenes OKJ-s képzésekkel, szakmaszerzéssel 2021-ben?

Ha megszűnik az OKJ, mi lesz helyette? Ha nem lesznek OKJ-s képzések, többet kell majd fizetni, és tovább fog tartani a tanfolyam? – az elmúlt félévben záporoztak hozzánk az ilyen és ezekhez hasonló kérdések. Legfrissebb kiadványunk többek között ezekre is választ ad. Már az újságárusoknál a HVG szakképzési kiadványa.

A szakképzésben nemrég bevezetett változások nem csak a továbbtanulás előtt álló általános iskolások és a pályamódosítást tervező felnőttek terveit írhatják újra, a tanfolyami formában megszerezhető szakmákat és a duális képzéseket is érintette.

A változások mentén előtérbe került ugyanis a duális képzési forma a szakképző iskolákban, és a vállalatoknak is sok új feladatot adnak a bevezetett módosítások - áll a kiadványban.

Mit találtok a Szakképzés 2021-ben?

Megmutatjuk, milyen alapszakmákat és részszakképesítéseket tartalmaz az új szakmajegyzék, milyen oktatást nyújtanak a már sokadjára átnevezett technikumok és szakképző iskolák, és milyen képzéseken, mennyi idő alatt szerezhetnek új szakmát a felnőttek.

A 174 alapszakmán felül a „rendszeren kívüli”, vagyis bőrkötéses, állami bizonyítványt nem nyújtó, ám a munkaerőpiacon sokat érő tanfolyamokkal is megismerhetitek.

Megismerhetitek a népszerű képzések toplistáját - aligha meglepő, hogy a vendéglátóipar, a szépészet és a gépészet irányt is sokan választják, arra viszont kevesen tippelnének, hogy a harmadik legnépszerűbb ágazat a rendészet és a közszolgálat. A szakmai toplistával megtudhatjátok, melyik a 10 legnépszerűbb képzés.

Ha felvételi előtt álltok, de bizonytalanok vagytok a választásban, akkor a kiadványból azt is megtudhatjátok, milyen formában szerezhetitek meg a bizonyítványotokat, illetve azt is elolvashatjátok, milyen támogatásokat, ösztöndíjakat kaphattok.

A HVG Szakképzés 2021-es kiadványát rendeljétek meg itt vagy keressétek az újságárusoknál.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.