Mi lesz az ingyenes OKJ-s képzésekkel, szakmaszerzéssel 2021-ben? Közoktatás
Eduline

Mi lesz az ingyenes OKJ-s képzésekkel, szakmaszerzéssel 2021-ben?

Ha megszűnik az OKJ, mi lesz helyette? Ha nem lesznek OKJ-s képzések, többet kell majd fizetni, és tovább fog tartani a tanfolyam? – az elmúlt félévben záporoztak hozzánk az ilyen és ezekhez hasonló kérdések. Legfrissebb kiadványunk többek között ezekre is választ ad. Már az újságárusoknál a HVG szakképzési kiadványa.

A szakképzésben nemrég bevezetett változások nem csak a továbbtanulás előtt álló általános iskolások és a pályamódosítást tervező felnőttek terveit írhatják újra, a tanfolyami formában megszerezhető szakmákat és a duális képzéseket is érintette.

A változások mentén előtérbe került ugyanis a duális képzési forma a szakképző iskolákban, és a vállalatoknak is sok új feladatot adnak a bevezetett módosítások - áll a kiadványban.

Mit találtok a Szakképzés 2021-ben?

Megmutatjuk, milyen alapszakmákat és részszakképesítéseket tartalmaz az új szakmajegyzék, milyen oktatást nyújtanak a már sokadjára átnevezett technikumok és szakképző iskolák, és milyen képzéseken, mennyi idő alatt szerezhetnek új szakmát a felnőttek.

A 174 alapszakmán felül a „rendszeren kívüli”, vagyis bőrkötéses, állami bizonyítványt nem nyújtó, ám a munkaerőpiacon sokat érő tanfolyamokkal is megismerhetitek.

Megismerhetitek a népszerű képzések toplistáját - aligha meglepő, hogy a vendéglátóipar, a szépészet és a gépészet irányt is sokan választják, arra viszont kevesen tippelnének, hogy a harmadik legnépszerűbb ágazat a rendészet és a közszolgálat. A szakmai toplistával megtudhatjátok, melyik a 10 legnépszerűbb képzés.

Ha felvételi előtt álltok, de bizonytalanok vagytok a választásban, akkor a kiadványból azt is megtudhatjátok, milyen formában szerezhetitek meg a bizonyítványotokat, illetve azt is elolvashatjátok, milyen támogatásokat, ösztöndíjakat kaphattok.

A HVG Szakképzés 2021-es kiadványát rendeljétek meg itt vagy keressétek az újságárusoknál.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés