Dátumok és határidők az iskolában: itt vannak a legfontosabb novemberi dátumok Közoktatás
Eduline

Dátumok és határidők az iskolában: itt vannak a legfontosabb novemberi dátumok

Véget ért az őszi szünet, hamarosan minden visszatér a megszokott kerékvágásba. Kinek online, kinek személyes, de folytatódik az iskola, egyetem. Szóbeli érettségik, keresztféléves felvételi vagy középiskolai felvételi miatt izgultok? Mutatjuk, mikor lesznek a legfontosabb események, amik benneteket is érintenek majd novemberben.

Általános iskolásoknak - központi felvételi

Azoknak, akik hamarosan középiskolába felvételiznek, hamarosan beindul az éve, ugyanis elindult a középiskolai felvételi. Már elérhetőek a felvételi tájékoztatók az iskolák oldalán. A középfokú iskolák közzétették az oldalaikon a 2020-ban induló osztályok listáját és rögzítették a felvételi eljárásuk rendjét tartalmazó felvételi tájékoztatójukat is. Arról, hogy mik a következő fontos lépések, itt írtunk le mindent. A következő fontos időpont november 16. lesz, amikor az Oktatási Hivatal közzéteszi a 4, 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumi központi írásbeli és felvételi vizsgát szervező iskolák listáját.

Melyik suli legyen? Fontos kérdés a középiskolai felvételi kapcsán. Számos tényezőt kell figyelembe venni, hogy tényleg olyan iskolát sikerüljön választani, ami a legjobb a ti szempontotokból. Van, aki már régen tudja, hogy hova szeretne bekerülni, de van, akinek még nem sikerült dönteni. Itt arról olvashattok, miért érdemes középiskolai nyíltnapra menni, itt pedig abban segítünk, hogy mi alapján érdemes középiskolát választani.

Sokszor a rangsorok is segítenek a döntésben. A HVG összesített, 2021-es listájában az ELTE gyakorló iskolája, a budapesti Radnóti Gimnázium végzett az élen. A vidéki gimnáziumok közül a veszprémi Lovassy László Gimnázium, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium vezeti a HVG 2020-as középiskolai rangsorát. Az egyházi gimnáziumok rangsorát az idén is a budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnázium vezeti, a második helyet pedig az előző évhez hasonlóan szintén a budapesti Piarista Gimnázium foglalja el. Harmadik helyre azonban felkúszott egy gödöllői suli is. A legjobb alapítványi iskola pedig idén is a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola lett, de a top ötbe egy bajai és egy győri intézmény is bekerült. Kéttannyelvű sulit választanátok? Itt nézhetitek meg a 2021-es rangsorukat.

A középiskolai felvételivel kapcsolatos további cikkeinket itt olvashatjátok.

Érettségizőknek - szóbeli érettségik

A héten befejeződtek a 2020-as őszi érettségik írásbelijei, ugyanis az őszi érettségik nem érnek véget az írásbelikkel. Mutatjuk, mi vár még rátok a következő hetekben, hogyan nézhetitek meg a kijavított dolgozatokat és mikor lesznek a szóbelik.

A 2020. október-novemberi írásbeli érettségi vizsgák összes középszintű feladatlapját és javítási-értékelési útmutatóját itt, az emelt szintű vizsgák feladatlapjait és megoldásait pedig itt nézhetitek meg.

A tavaszi vizsgákkal ellentéteben azonban itt még nincs vége az érettségi időszaknak, hiszen nem maradnak el a szóbelik az őszi szezonban. Az emelt szintű szóbeliket november 12-16 között rendezik, a középszintűeket pedig november 23. és 27. között.

Felvételizőknek - keresztféléves felvételi

A november a felvételizőknek is eseménydús lesz, ugyanis a végleges jelentkezéseket legkésőbb 2020. november 15-én éjfélig kell rögzíteni. A jelentkezés hitelesítésének határideje 2020. november 20.

A 2020/2021-es tanév legfontosabb dátumait pedig itt találjátok.

Ilyen lesz a 2020/2021-es tanév: mikor lesz az első tanítási nap?

Mikor kezdődik hivatalosan a 2020/2021-es tanév? Meddig tart majd az iskola? Mikor lesz az őszi, a téli és a tavaszi szünet vagy a 2021-es érettségi, középiskolai felvételi? Itt találjátok a 2020/2021-es tanév legfontosabb dátumait.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés