Szívszorító kép járta be a netet egy óvodás kisfiúról Közoktatás
Eduline

Szívszorító kép járta be a netet egy óvodás kisfiúról

A kisfiú édesanyja az interneten fordult segítségért a szülőtársaihoz, miután gyermekét elkapta a sírás az első online foglalkozása alatt, ahol az A betűvel ismerkedett.

Az ötéves Ezra Coombs idén kezdte az óvodát, ami a koronavírus miatt Marylandben is online foglalkozásokat jelent. A kisfiú azonban nehezen viseli a helyzetet, ugyanis már az első nap elsírta magát a számítógép előtt, amit az édesanyja figyelemfelhívásként meg is örökített - szúrta ki a szívszorító képet a hvg.hu.

Ezra az A betűvel ismerkedett, és az édesanyja szerint nem bántották és nem is szidták le. Elmondása alapján a fia könnyei csalódottságból fakadtak, mert úgy érezte, hogy lemaradt óra közben. Ezenkívül nagyon hiányoznak neki a kortársai, és az óvónői/tanítói segítség is, amikor elakad. 

Ezra édesanyja azért készítette a fotót, hogy szülőtársainak megmutassa és tanácsot kérjen tőlük, hátha valaki okosabban tudja kezelni a helyzetet. Felhívása után többen is hasonló szituációkról számoltak be saját gyermeküknél. A Facebookos bejegyzés alá a beszámoló szerint milliónyi komment érkezett. Az édesanya a Good Morning America riporterének azt is elmondta: tudja jól, mi zajlik most a világban, őt azonban mégsem a vírus, hanem annak hatása aggasztja a legjobban, és hogy semmit nem tehet ellene. 

Az Amerikai Gyermeggyógyászati Akadémia korábban már felhívta a figyelmet arra, hogy az óvoda és az iskola mennyire fontos a gyermekek életében, hiszen a tanuláson kívül itt rendkívül sokat jelent a közösség is. Az intézmények az érzelmi fejlődésben is sokat jelentenek a legkisebb gyermekeknek, biztosítják a napi testmozgást, és segítenek kialakítani az alapvető szociális készségeket.

"Ha szipog a gyerekem, holnap ne menjen iskolába?"

Holnap ilyenkor már mindenki újra az iskolapadban várja majd, hogy kiderüljön, hogyan is fog kinézni az idei tanév. A kérdéslavina azonban elindult és a facebook-csoportokba már érkeznek a különösebbnél különösebb - sajnos jogos - kérdések és válaszok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés