Ezek a programok váltak be a legjobban a távoktatásban Közoktatás
Eduline

Ezek a programok váltak be a legjobban a távoktatásban

Egy szülői felmérésből kiderül, melyik programok bizonyultak a leghasznosabbnak és legnépszerűbbnek a digitális oktatásban.

Kimagaslóan a Google Classroomot használták a legtöbben a távoktatásban, a dobogó második helyére - jóval lemaradva, de - a Teams került. Az egyébként kötelezően használandó Kréta 109 is említést kapott a listán - derült ki abból a felmérésből, amelyet több mint 4000 szülő töltött ki, arra fókuszálva, hogy gyerekük milyen programokat használt és részesített előnyben az elmúlt hónapokban.

null

null

A Facebook is bevált

A felmérés készítői eleinte tévedésnek hitték, de a kommentekből ténylegesen kiderült, hogy sok helyen valóban a Facebookot használták erre a funkcióra is. Ami videóeszközöket illeti, a Facebook szintén és a YouTube, valamint a Zoom került a top háromba. Ezután egy bolyban a Microsoft eszközei, Teams, Skype és a Discord következnek. Jellemző, hogy szinte mindenki több eszközt is megjelölt, ebben általában nem sikerült sem iskolai sem osztály szinten egységesíteni - fogalmaznak.

Amiken pedig a legtöbbet gyakoroltak a diákok, a következők: első helyen ismét a Classroom, utána rögtön a magyar Redmenta lett a leggyakrabban használt eszköz, a top négyben még szerepel a LearningApps és a szintén magyar Okosdoboz is. Majd a Quizlet, Teams és Quizzizz. Hozzáteszik, hogy olyan nagy számban volt említés a „Fotó küldése” opcióról, hogy ezt is belevették a lehetőségek közé.

Kisebb említésszámban szerepel még az nkp.hu, EduBase, Akriel, SEOS, Ofi, Liveworksheets, Zanza tv, WocaBee, ugyesedni.hu, Sulinet, sakkpalota, Protopage, Neolms, Motto, Memrise, matfizz, Matek Oázis, Játek 1x1, iSLCollective, Imel, Eduverzum, e-palatábla, Digimatekalso.hupont.hu, ClassDojo, Classcraft, Blogger.com és Alf.

Folyamatosan gyűlnek a tapasztalatok a távoktatásról

A vélemények azonban nem mindig egyeznek. A Pedagógusok Szakszervezete szerint például az általános iskolákban az alsó tagozatosoknak volt a legnehezebb átállni a digitális oktatásra.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés