Több mint 14 ezer pedagógus töltötte fel portfólióját a 2020-as minősítéshez Közoktatás
Eduline

Több mint 14 ezer pedagógus töltötte fel portfólióját a 2020-as minősítéshez

Múlt héten lejárt a határidő, mintegy 14 500 pedagógus töltötte fel portfólióját az Oktatási Hivatal informatikai rendszerébe.

A 2019. november 25-ös határidőig lehetett a 2020. évi minősítési eljárásba bekerülni, idén több mint 14 ezren jelentkeztek.

Az Oktatási Hivatal szerint amúgy a pedagógusok motiváltságát és tudatos felkészülését tükrözi, hogy az eljárásban részt vevők 95%-a a jogszabályi határidőig feltöltötte portfólióját.

Az oktatás és a pedagógusok helyzetére reagálva azonban országos tanártüntetés volt szombaton a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szervezésében. A PSZ petíciókat adott át a minisztériumok képviselőinek, amelyekben többek között 2020. január 1-jétől egyszeri 30 százalékos béremelést, a heti óraszám fokozatos 22 órára való csökkentését, a rugalmas iskolakezdés lehetőségének visszaállítását, illetve a szakképzési törvény bevezetésének egy évvel való elhalasztását és újratárgyalását követelik. 

A minősítések szervezése – a védési időpontok első publikálását követően – folyamatosan történik, erről az OH az informatikai rendszeren keresztül értesíti az érintett intézményeket, pedagógusokat és szakértőket.

Komoly gondok vannak: a tanárok jelentős része alkalmatlan a feladatára

A magyar pedagóguskar jelentős része háromszorosan kontraszelektált, vagyis inkább a rosszabb képességűek választják ezt a pályát - írja a Hetek cikkében.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés