Az ünnepek alatt utaznátok? Ilyen lesz a menetrend Felsőoktatás
eduline/mti

Az ünnepek alatt utaznátok? Ilyen lesz a menetrend

Még maradsz egy utolsó idei bulira az egyetemen, és csak 24-én mész haza? Esetleg szilveszterre utaznál el, hogy ne is kísértsen a tanulás réme az év utolsó napján. Akkor érdemes figyelni, hogyan közlekednek a buszok és a vonatok az ünnepek alatt.

 

A MÁV-Start azt közölte, hogy december 23-án a pénteki, december 24-én a szombati, 25-én és 26-án az ünnepnapi, 27-én pedig a vasárnapi menetrend lesz érvényben. December 31-én a pénteki, 2016. január 1-jén a szombati, 2-án az ünnepnapi, 3-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A helyjegyeladás figyelembevételével - ahol az utasforgalom indokolja - a lehetőségekhez mérten az InterCity vonatokhoz pluszkocsikat is kapcsolnak.

A Volánbusz tájékoztatása szerint december 24-én az utolsó járatok délután 4 és 5 óra között indulnak el, de Székesfehérvárra és Veszprémbe ez után is közlekednek buszok. December 25-én és 26-án, valamint január 1-jén a kora reggeli, december 31-én pedig az utolsó autóbuszjáratok általában nem közlekednek.

December 31-én a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára, január elsején a munkaszüneti napra érvényes menetrend lesz érvényben.

Hirdetés