Újabb covid-félévet zárnak az egyetemek - online vagy személyesen lesznek a vizsgák? Felsőoktatás
Tóth Alexandra

Újabb covid-félévet zárnak az egyetemek - online vagy személyesen lesznek a vizsgák?

Hogyan alakul a félévzárás a fővárosi egyetemeken? Összeszedtük a nagyobb intézmények dátumait, és ahol erről találtunk információt, azt is megnéztük, milyen formában bonyolítják le a vizsgákat.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen 2021. május 17. és július 3. között lesz a 2020/2021-es tanév tavaszi félévének vizsgaidőszaka. "Az ELTE-n a félévet a távolléti oktatás és számonkérés szabályai szerint kell folytatni és befejezni. A hallgatók személyes jelenlétével nem szervezhető számonkérés" - olvasható az egyetem honlapján, ahol azt is hozzáteszik: az ettől való eltéréshez dékáni vagy igazgatói engedély szükséges.

A Budapesti Corvinus Egyetemen és az Óbudai Egyetemen május 17-én kezdődnek a vizsgák, és június 19-én érnek véget. Előbbinél a számonkéréseket kizárólag online tartják meg, a Moodle és a Microsoft Teams egyetemi felületein.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és a Budapesti Gazdasági Egyetemen május 17. és június 26. között, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem május 25. és június 21. között, a Metropolitan Egyetemen pedig május 25. és június 25. között lesznek a vizsgák.

A Károli Gáspár Református Egyetemen szintén május 25-én kezdődik a vizsgaszezon, de egészen július 3-ig tart - kivéve a Hittudományi Karon, ott már június 30-án befejeződnek a számonkérések. A Semmelweis Egyetem legtöbb karán azonban még ennél is tovább, május 25-től egészen július 9-ig tartanak a megpróbáltatások.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karán 2021. május 17. és 2021. június 18. között, a Víztudományi Karon május 17. és június 25. között, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon május 24. és június 25. között, a Közigazgatási Továbbképzési Intézetben május 25. és június 15. között, a Rendészettudományi Karon pedig május 25. és július 2. között rendezik a vizsgákat. Az egyetem honlapjáról az is kiderül, hogy várhatóan itt is távolléti vizsgáztatásra számíthatnak a hallgatók.

Bár az eddigi információk szerint a legtöbb egyetemen már online fejezik be a tanévet, egy múlt heti kormányrendelet lehetőséget ad arra, hogy a rektorok saját hatáskörben a személyes számonkérés mellett döntsenek - természetesen a szükséges védelmi intézkededések betartásával.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés