Elkezdték törölni az SZFE-s hallgatók jegyeit Felsőoktatás
Eduline

Elkezdték törölni az SZFE-s hallgatók jegyeit

Többeknek nem csak az őszi féléves eredményei tűntek el, a korábbi jegyeikből és gyakorlati eredményeikből is töröltek.

A hvg.hu-hoz eljuttatott levelek és Neptun-üzenetek szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) elkezdték törölni a hallgatók korábban érvényesen megszerzett érdemjegyeit és gyakorlati eredményeit a Neptunból. Ez összhangban áll azzal a tervvel, amelyről korábban már mi is beszámoltunk: úgy lenne érvényes a hallgatók az őszi féléve, hogy a diákok kreditjeit erre az időszakra lenulláznák, és átvinnék őket a tavaszi félévre. A már több hallgatónak kiküldött levelek alapján a Szarka Gábor kancellár által újonnan kinevezett oktatástámogatási igazgató kezdeményezte a törlést.

Természetesen az eredmények pótlása megtörténik, vagyis ismételt beírásra kerülnek a 2021. február 01. – február 19-e közé eső időszakban - olvasható a levélben.

A lapnak nyilatkozó egyik hallgató emellett beszámolt arról is, hogy az osztályának olyan vizsgaeredményeit is törölték, amelyek nem is a mostani, az újonnan kinevezett vezetőség által vitatott őszi félévben történtek, hanem az annál korábbi, múlt tavasziban, csak a járvány miatt később tudták lezárni az adott tárgyat. A törlés ugyanakkor erre nem volt tekintettel, csak a dátumokra.

A hallgatók a példátlan jogsértéssel szemben jogorvoslattal élnek.

Mindeközben az SZFE-s diákok és oktatók elkezdtek dolgozni azon, hogy létrehozzák a Freeszfe Egyesület elnevezésű autonóm alkotóműhelyt. Céljuk demokratikus keretek közé átmenteni a 155 éves szellemiséget. Az egyesület részben az általuk el nem ismert kuratórium vezette intézmény kötelékeit elhagyó - a közelmúltban és a közeljövőben várhatóan elbocsátott és ott felmondani kényszerülő - oktatók és hallgatóik közös munkájának zavartalan folytatása érdekében jön létre, terveik szerint azonban egy autonóm alkotóközösség kibontakozásának is teret ad majd a kezdeményezés - írták a közleményükben.

Az SZFE-üggyel kapcsolatos, folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés