Meddig tart a vizsgaidőszak az egyetemeken? Itt vannak a dátumok Felsőoktatás
Tóth Alexandra

Meddig tart a vizsgaidőszak az egyetemeken? Itt vannak a dátumok

A legtöbb fővárosi és vidéki egyetemen a következő két-három hétben véget érnek az első félévet lezáró vizsgák. Most összegyűjtöttük, hogy pontosan meddig kell még kitartaniuk a hallgatóknak a különböző egyetemeken. Sőt, néhány tippet is adunk, amelyekkel kibírhatóbbak lehetnek ezek a hetek.

Eddig tartanak a vizsgák a budapesti egyetemeken

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen is 2021. január 30-ig érnek véget a megpróbáltatások. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2021. január 26-ig tartanak a vizsgák. A Budapesti Gazdasági Egyetemen, az Óbudai Egyetemen, illetve a Metropolitan Egyetemen pedig néhány nappal hamarabb - január 23-án - ér véget a vizsgaidőszak.

A Semmelweis Egyetemen a vizsgaszezon január 29-ig, a Károli Gáspár Református Egyetemen február 6-ig tart. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karán, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon, illetve a Közigazgatási Továbbképzési Intézetben 2021. január 22., a Rendészettudományi Karon január 29., a Víztudományi Karon január 31. a vizsgaidőszak utolsó napja.

Itt vannak a nagyobb vidéki egyetemek dátumai is

Miskolci Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen, az Eszterházy Károly Egyetemen és a Nyíregyházi Egyetemen 2021. január 30-án érnek véget az őszi félév megmérettetései. A Debreceni Egyetem legtöbb karán és a Pannon Egyetemen pedig egy nappal korábbra, január 29-ére tűzték ki az utolsó vizsgákat. 

Azoknak a hallgatóknak, akiknek ez az utolsó félévük, a legtöbb fővárosi és vidéki egyetemen is kevesebb idejük van a vizsgák letételére - a záróvizsgák beosztása miatt.

Végül mutatunk néhány tuti tippet a túléléshez

A vizsgaidőszakban érdemes megnéznetek korábbi appajánlóinkat, ahol olyan alkalmazásokat szedtünk össze, amelyekkel gördülékenyebb lehet ez az időszak. Ha ez nem lenne elég, akkor további ötleteket találtok erre a linkre kattintva. Pluszban ajánlottunk még egy appot, amivel egészségesen és hatékonyabban tanulhattok. Ha pedig a koncentráció okoz gondot, ezek az alkalmazások lehetnek hasznosak számotokra. 

Online könyvekre, folyóiratokra vagy tanulmányokra lenne szükségete? Ezt a 3+1 adatbázist érdemes kipróbálnotok. Ha annyira szoktatok izgulni a vizsgák előtt, hogy még aludni se tudtok, akkor ez az alkalmazás segíthet. A vizsgák után következő szorgalmi időszakra is gondoltunk, ehhez itt találjátok az ajánlót.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.