Friss felsőoktatási rangsor: itt van a legjobb gazdasági egyetemek listája Felsőoktatás
Eduline

Friss felsőoktatási rangsor: itt van a legjobb gazdasági egyetemek listája

A gazdasági képzéseket indító intézmények hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsorát a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara, az oktatói kiválóság alapján kialakult listát pedig a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara vezeti. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadványa.

A gazdasági képzések hallgatói kivállóság alapján összeállított rangsorának a dobogósai tavalyhoz képest nem változtak. A listát továbbra is a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara vezeti, a második helyet az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gazdálkodástudományi Intézet, a harmadikat pedig a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara érte el.

Az oktatók kivállósága alapján a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara az első, a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kara a második, és a hallgatói listához hasonlóan a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara lett a harmadik.

Rang

Intézmény,
kar
(hallgatók kiválósága alapján)

Rang Intézmény,
kar
(oktatók kiválósága alapján)
1. BCE-GTK 1. SZE-GK
2. ELTE-GTI 2. BCE-KTK
3. DE-GTK 3. DE-GTK
4. BCE-KTK 4. PTE-KTK
4. BME-GTK 5. SOE-LKK, SZIE-GTK

A legjobb egyetemek összesített rangsorát itt, a top bölcsészkarokat pedig itt nézhetitek meg.

A HVG Diploma 2021 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól. 

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

A legjobb egyetemi karok listája: ők vezetik a 2021-es rangsort

Továbbra is az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll a HVG felsőoktatási rangsorának élén, az intézmény az oktatói és hallgatói kiválóság alapján összeállított alrangsort is vezeti. De melyik a legjobb egyetemi kar? Mutatjuk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Nem maradnak el az idei gólyatáborok, de védettségi igazolványra minden elsőévesnek szüksége lesz Campus life Szabó Fruzsina

Nem maradnak el az idei gólyatáborok, de védettségi igazolványra minden elsőévesnek szüksége lesz

Van, ahol gyorstesztekkel és napi kötelező lázméréssel, máshol állandó egészségügyi stábbal, betegszobával, fertőtlenítőpontokkal készülnek az idei egyetemi gólyatáborokra a szervezők. Bár a legtöbb felsőoktatási intézményben azzal számolnak, hogy a koronavírus-járvány miatt idén nem kell majd lefújni a programokat, a szabályok szigorúak: csak azok az elsőévesek gólyatáborozhatnak, akiknek van védettségi igazolványuk.