Mennyit keresnek a pályakezdő bölcsészek? Itt vannak az adatok Felsőoktatás
Eduline

Mennyit keresnek a pályakezdő bölcsészek? Itt vannak az adatok

Nyilvánosságra hozták a 2017-es diplomás-pályakövetési felmérés eredményeit. Mennyit keresnek azok a friss diplomások, akik bölcsészettudományi képzésen végeztek?

diplomás-pályakövetési rendszer 2017-es adatai szerint a bölcsészettudományi képzési területen végzett diplomások havi bruttó átlagjövedelme 200-240 ezer forint között alakul.

Az egyik tengelyen a friss diplomás átlagjövedelme, a másikon a munkaerőpiacra kilépett végzettek közül diplomás munkát végzők intézményi arányai szerepelnek. Az ábrán összesítve láthatjátok az alapszakos és a mesterképzésen vagy osztatlan mesterképzésen végzett diplomások munkaerőpiaci adatait.

Itt vannak a fizetési adatok: ennyit keresnek az informatikai képzésen végeztek

Nyilvánosságra hozták a 2017-es diplomás pályakövetési felmérés eredményeit. Mennyit keresnek azok a friss diplomások, akik informatikai képzésen végeztek?

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.