Nyártól megint emelkedhetnek az albérletárak Felnőttképzés
Eduline/MTI

Nyártól megint emelkedhetnek az albérletárak

Pont a nyári hónapoktól, amikor kihirdetik a felvételi ponthatárokat és mindenki albérletet keres, gyorsulva drágulhatnak majd az albérletek.

Az albérletárak most ugyan még mélyponton vannak, decemberben azonban némileg már élénkült a piac és a nyári hónapoktól gyorsulva drágulhatnak majd a kiadó lakások – közölte a Rentingo.com albérletkereső.

Szerintük a hosszabb távon várható áremelkedés egyik első jele lehet, hogy az újonnan meghirdetett albérleteknél egyre többször már nem egy, hanem újra kéthavi kauciót kérnek a bérbeadók. Az áremelkedést pedig tovább erősítheti, hogy várhatóan ősszel a megszokott formában indulhat újra az egyetemi élet, így a vidéki és külföldi diákok is lakást keresnek majd.

Az oldal decemberi adatai szerint az árak továbbra is mélyponton vannak, a tulajdonosok azonban nem csökkentik tovább a meghirdetett bérleti díjakat. Inkább egyre többen úgy alkalmazkodnak a jelenlegi helyzethez, hogy a második havi kaució megfizetését részletekben is lehetővé teszik, emellett pedig alkuképesek: jellemzően a meghirdetett áraknál nagyjából 10 százalékkal olcsóbban adják ki a lakást.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei Érettségi-felvételi Eduline

Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei

A kormány szerint minden készen áll az általános iskolák és az óvodák nyitására, a szakemberek és a diákok ezzel nem igazán értenek egyet. Néhány kivételtől eltekintve idén sem lesznek szóbeli érettségik, bárki leírhatja a véleményét a 2024-től bevezetésre kerülő érettségikről, nyilvánosságra hozták a következő tanév tankönyvjegyzékét. Vizsgálat indult a Szegedi Tudományegyetemen, a felsőoktatási modellváltás visszavonását kérik az MTA köztestületi tagjai. Ez történt a héten.