Nyártól megint emelkedhetnek az albérletárak Felnőttképzés
Eduline/MTI

Nyártól megint emelkedhetnek az albérletárak

Pont a nyári hónapoktól, amikor kihirdetik a felvételi ponthatárokat és mindenki albérletet keres, gyorsulva drágulhatnak majd az albérletek.

Az albérletárak most ugyan még mélyponton vannak, decemberben azonban némileg már élénkült a piac és a nyári hónapoktól gyorsulva drágulhatnak majd a kiadó lakások – közölte a Rentingo.com albérletkereső.

Szerintük a hosszabb távon várható áremelkedés egyik első jele lehet, hogy az újonnan meghirdetett albérleteknél egyre többször már nem egy, hanem újra kéthavi kauciót kérnek a bérbeadók. Az áremelkedést pedig tovább erősítheti, hogy várhatóan ősszel a megszokott formában indulhat újra az egyetemi élet, így a vidéki és külföldi diákok is lakást keresnek majd.

Az oldal decemberi adatai szerint az árak továbbra is mélyponton vannak, a tulajdonosok azonban nem csökkentik tovább a meghirdetett bérleti díjakat. Inkább egyre többen úgy alkalmazkodnak a jelenlegi helyzethez, hogy a második havi kaució megfizetését részletekben is lehetővé teszik, emellett pedig alkuképesek: jellemzően a meghirdetett áraknál nagyjából 10 százalékkal olcsóbban adják ki a lakást.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel Közoktatás Eduline

Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel

Ismét több százezer diákot, tanárt és szülőt érint a központi döntés: április 7-ig minden óvoda és iskola zárva lesz, a diákok online órákon vesznek majd részt. De vajon a szigorítás ellenére is megtartják a középiskolák az e heti szóbeli vizsgákat? Lesz-e ügyelet az óvodákban és az iskolákban? És mi lesz az érettségivel?