Ezeket az előfeltételeket kell teljesítenetek, ha OKJ-s képzésen tanulnátok Felnőttképzés
Eduline

Ezeket az előfeltételeket kell teljesítenetek, ha OKJ-s képzésen tanulnátok

Ha OKJ-s képzésen folytatnátok a tanulmányaitokat, van néhány szabály, amit feltétlenül tudnotok kell, mielőtt belevágnátok a képzésbe. Milyen előfeltétele van a szakképzéseknek és honnan tudhatjátok meg, mi vonatkozik rátok?

Ha szeretnétek szakképzési rendszerben tanulni, akkor fontos, hogy tudjátok, az általatok választott képzésnek milyen tanulmányi előfeltételei vannak. Arról már többször írtunk, hogy nem minden képzéshez kell érettségi, ezzel szemben vannak olyan tanfolyamok is, ahol kérik a középiskolai bizonyítványt.

Az OKJ-s képzéseknek 12 szintje van. Ezek közül vannak olyanok, amiket általános végzettséggel, csak érettségivel vagy diplomával lehet elkezdeni. A 21-es számú képzések befejezett iskolai végzettséget nem igényelnek, a 31-es, 32-es, 33-as, 34-es és 35-ös számmal kezdődő képzések előfeltétele pedig alapfokú iskolai végzettség vagy a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott bemeneti kompetenciák.

Újraindul a MÚOSZ újságíróképzése

Újra elindítja újságíróképzését a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Bálint György Újságíró Akadémiája.

A következő szint a középfokú képzés elvégzéséhez, érettségi végzettséghez kötött szakképzések listája, ide tartoznak az 51-es, 52-es, 53-as, 54-es és 55-ös számmal kezdődő képzések.
A legmagasabb, vagyis a 62-es szint pedig a felsőfokú végzettséghez kötött szakképesítéseket jelöli.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés