Az OKJ-s képzésen tanulók is kapnak kedvezményeket? Itt a válasz Felnőttképzés
Eduline

Az OKJ-s képzésen tanulók is kapnak kedvezményeket? Itt a válasz

Ha szakképzési rendszerben tanultok, ez az infó nektek is fontos lehet. Az OKJ-s képzésen tanulók is kapnak kedvezményeket? Diákigazolványt és utazási kedvezményt?

Az OKJ-s képzésen tanulók is kapnak kedvezményeket? Diákigazolványt és utazási kedvezményt?

Igen, iskolarendszerű OKJ-s képzésben az esti és levelező tagozatos diákoknak is jár a diákigazolvány. Az estis diákigazolvány gyakorlatilag ugyanazokra a kedvezményekre jogosít fel, mint a nappalis, a levelező tagozatosok diákokra viszont más feltételek vonatkoznak. Habár a levelezősök nem vásárolhatnak tanulóbérletet, viszont félárú menetjeggyel közlekedhetnek a lakóhelyük és az iskola között.

Az OKJ-s szakképesítés is beleszámít az államilag támogatott félévekbe? Itt a válasz

Mielőtt elkezdenétek az egyetemet, szívesen tanulnátok egy szakmát, de nem tudjátok, hogy az OKJ-s szakképesítés is beleszámít-e az állami félévekbe? Mutatjuk, milyen kapcsolat van a diplomaszerzés és az OKJ-s bizonyítvány megszerzése között.

Ha kíváncsiak vagytok, milyen szakmát tanulhattok ingyenesen, itt a lista azokról az OKJ-s képzésekről, amelyet ingyen végezhettek el ebben a tanévben.

Idén felvételiztek? Itt kiszámolhatjátok a pontjaitokat

Ha szeretnétek biztosra menni, már feltöltöttetek minden fontos dokumentumot, és szívesen kalkulálnátok a pontjaitokkal, próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát. Számolgatnátok? Itt megnézhetitek, milyen adatokat kell megadnotok, melyik pontszámítással jártok jobban, és hogyan működik a kalkulátor.

Hirdetés