Bukhatjátok az egész felvételit, ha erre nem figyeltek Érettségi-felvételi
Eduline

Bukhatjátok az egész felvételit, ha erre nem figyeltek

Kell-e újabb hitelesítő adatlapot beküldenetek, ha változtattok a szakok sorrendjén vagy új dokumentumot töltötök fel az e-felvételibe? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

Már leadtam a jelentkezésem, de megjött a nyelvvizsgabizonyítványom, akkor most újra hitelesítenem kell a jelentkezést?

A hitelesítést akkor érdemes vagy kell megtenni, amikor már biztosak vagytok abban, hogy nem kívántok változtatni az adatokon, a választott jelentkezési helyeken, a feltöltött dokumentumokon. A jelentkezési határidő lejárta után már csak hitelesítésre van lehetőség.

Ha már hitelesítettétek a jelentkezését, de még a jelentkezési határidő lejárta előtt bármit változtattok az E-felvételiben (adatot módosítotok, dokumentumot töltötök fel), a felvételi kérelmét újra hitelesíteni kell. Erre abban az esetben is szükség van, ha végül visszaállítjátok a módosítás előtti állapotot (azaz nem történik adatváltozás) - írja a Felvi. Hiszen az űrlapok kitöltése, a meglévő dokumentumok feltöltése és az eljárási díj befizetése után következő teendő a jelentkezés hitelesítése, amely nélkül a jelentkezés érvénytelen.

Az egész felvételit bukhatjátok, ha erre nem figyeltek

Sok mindenre kell figyelni a felvételi jelentkezéskor, többek között arra, hogy nem elég csak megjelölni a szakokat, attól a jelentkezés még nem lesz érvényes. Aki elfelejti a hitelesítést, az az egész felvételit bukhatja. Miután megcsináltátok a jelentkezést, és mindent ellenőriztetek, fontos, hogy a jelentkezéseteket hitelesítsétek.

Hirdetés
Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul

Visszaesett a Magyarországon tanuló Erasmus-ösztöndíjasok száma a koronavírus-járvány miatt, ezt pedig a főként külföldi hallgatókra specializálódott hostelek, magánkollégiumok üzemeltetői is a saját bőrükön érzik. Van, ahol már szállást, reggelit és ingyen wifit tartalmazó „karanténcsomagot” is kínálnak a külföldről érkező egyetemistáknak.