Hét apró dolog, amire nagyon kell figyelni a 2021-es felvételiben Érettségi-felvételi
Eduline

Hét apró dolog, amire nagyon kell figyelni a 2021-es felvételiben

Van néhány fontos dolog, amit a jelentkezésnél alaposan át kell nézni, nehogy olyat jelöljetek be, amit valójában nem is szeretnétek.

A 2021-es felvételi eljárásban legfeljebb hat jelentkezési helyet jelölhettek meg. Amire ezen felül mindenképpen figyelnetek kell, melyik intézménybe és szakra, milyen képzési szintre, milyen munkarend szerinti képzésre és milyen finanszírozási formára jelentkeztek. Mindegyiket egyenként ellenőrizzétek, hiszen sok múlhat rajta.

Fontos az is, hogy a képzéseknél ügyeljetek a képzési hely és nyelv megfelelő kiválasztására is – ezt a meghirdetett képzés neve tartalmazza.

Ha nincs odaírva a képzés helye és nyelve

Ha nincs feltüntetve a képzés mellett a település, akkor a meghirdető kar/intézmény címe szerinti településre vonatkozik a meghirdetés. Ugyanez vonatkozik a nyelvre is, ha nincs jelölés, akkor a képzés nyelve magyar.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.