Ha több szakra is elég lesz a pontom, választhatok, hogy hova iratkozok be? Érettségi-felvételi
Eduline

Ha több szakra is elég lesz a pontom, választhatok, hogy hova iratkozok be?

Mi dönt arról, hogy kit melyik szakra vesznek fel a keresztféléves felvételin? Ti kérdeztetek, mi válaszoltunk.

Most, hogy november 20-án már a keresztféléves felvételi hitelesítési hatérideje is lejárt, újabb kérdések merülnek fel a felvételizőkben.

Ha több szakot is megjelöltem, és mindenhová meglesz a megfelelő pontszámom, akkor választhatok, hogy hova iratkozok be?

- kérdezte olvasónk.

A válasz röviden az, hogy: nem. Minden felvételiző csak egy szakra kerülhet be, méghozzá a jelentkezési sorrendjében szereplő első olyan helyre, amelyen az összpontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt. Ezért nagyon fontos, hogy milyen sorrendben jelöltétek meg a képzéseket. Jó hír azonban, hogy a már megadott sorrenden az ügyintézési időszakban - december 12. és 2021 január 11. között - egyszer még tudtok majd módosítani. Erről a folyamatról itt olvashattok bővebben.

Azt, hogy végül melyik felsőoktatási intézményben kezdhetitek majd meg a tanulmányaitokat februárban, várhatóan 2021 január 25-én tudjátok majd meg - ekkor hirdetik ki a ponthatárokat. Ha kíváncsiak vagytok, hogy a korábbi években hány pontot kellett összeszedniük a jelentkezőknek a sikeres felvételihez, itt megnézhetitek őket. A keresztféléves felvételivel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkeinket pedig itt találjátok.

Határidők, dátumok: minden, amit a keresztféléves felvételiről tudni kell a jelentkezés után

Pénteken lejárt a hitelesítési határidő a keresztféléves felvételiben. Matatjuk, milyen határidőkre és fontos dátumokra kell még figyelnetek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés