Elindult a visszaszámlálás az érettségiig: közelednek az írásbelik Érettségi-felvételi
Eduline

Elindult a visszaszámlálás az érettségiig: közelednek az írásbelik

Két hét múlva ilyenkor már az írásbeli érettségi vizsgák első napja lesz. Mutatjuk a fő változásokat a tavaszi vizsgaszezonban.

Rendhagyó érettségi lesz az idei, idén tavasszal szóbeli vizsgák nélkül, csak írásban érettségiznek le a diákok. Két hét múlva, május 4-étől május 21-ig tartanak majd a vizsgák. A szokottól eltérően, nyolc helyett kilenc órakor kezdődnek majd reggel. A vizsgabeosztást ezekben a táblázatokban nézhetitek meg.

Csak a végzős, érettségiző és felvételiző diákok számára szervezik meg a vizsgákat, így az előrehozott és más szintemelő vizsgákat eltörlik. Továbbá, nem teszik kötelezővé senki számára a jelenlétet, aki úgy dönt, hogy felvételi ide vagy oda, de a helyzetre való tekintettel mégsem venne részt a tavaszi vizsgán, lemondhatja azt.

Holnap éjfélig dönthettek úgy, hogy idén mégsem vagy más szinten vizsgáztok, ehhez pedig módosító kérelmet kell leadnotok - az ehhez való útmutatót ebben a cikkünkben olvashatjátok el.

Akik tehát nem jelennek meg a tavaszi vizsgákon, ősszel érettségizhetnek le. Az ehhez tartozó jelentkezési szabályokról és a határidőről itt olvashattok.

Érettségi 12 százalék felett - idén így javíthattok az írásbeli eredményeiteken

Mi történik azokkal, akiknek nem sikerül az írásbeli? Hogyan lehet javítani egy bukásközeli dolgozaton? Itt vannak a részletek. Az alapszabály nem változott: ha a vizsgatárgy vizsgája több vizsgarészből áll, minden vizsgarészből legalább tizenkettő százalékot kell teljesítenetek ahhoz, hogy a vizsgatárgyból a teljesített százalékérték alapján legalább elégséges osztályzatot kaphassatok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.