Külföldi továbbtanulás: magyar siker a felkészítő intézmények rangsorán Érettségi-felvételi
Eduline

Külföldi továbbtanulás: magyar siker a felkészítő intézmények rangsorán

Az Oxfordba és Cambridge-be készülő középiskolás diákokat felkészítő legeredményesebb intézményekről készítettek listát, ahol rangos helyezést ért el az egyik magyar iskola.

Holtversenyes első helyezett lett a magyar Milestone Intézet azon a listán, amely az Oxfordba és Cambridge-be diákokat küldő brit és nemzetközi oktatási intézmények eredményeit mutatja be - írta meg a forbes.hu.

A The Telegraph nevű angol lap állította össze azt a rangsort, amelyen a legeredményesebb olyan intézmények szerepelnek, ahol diákokat készítenek fel oxfordi és cambridge-i továbbtanulásra.

A Milestone Intézet holtversenyben két angliai elitgimnáziummal érte el az első helyezést az egyik összesítésben, 2017 és 2019 között hat Milestone-diák jelentkezését fogadta el a Cambridge Egyetem Churcill College-a. Az Egyesült Királyságon kívül Európából összesen két másik oktatási intézmény szerepel a listán.

Külföldön tanulnának: így választanak nemzetközi egyetemeket a magyar középiskolások

Ma már egyáltalán nem okoz meglepetést, ha egy vezető középiskola végzős osztályaiból többen is külföldi egyetemre adják be a jelentkezésüket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés