Gazdálkodási és menedzsment, jog, kereskedelem: ezekre a szakokra kerültek be a legtöbben a pótfelvételin Érettségi-felvételi
Eduline

Gazdálkodási és menedzsment, jog, kereskedelem: ezekre a szakokra kerültek be a legtöbben a pótfelvételin

Hétfőn kihirdették a 2019-es pótfelvételi ponthatárait. A legtöbben a gazdálkodási és menedzsment alapképzésre kerültek be, az intézmények közöl a Debreceni Egyetem volt a legnépszerűbb.

Augusztus 7-ig 9 299-en jelentkeztek a felsőoktatásba, közülük 6 421-en kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat szeptemberben – írja az Oktatási Hivatal.

A pótfelvételin egy szakra és egy intézménybe lehetett jelentkezni, és néhány kivételtől eltekintve csak önköltséges képzések közül lehetett választani.

A felvettek száma alapján a legnépszerűbb képzés a gazdálkodási és menedzsment 583, a jogász 395, a kereskedelem és marketing 296, valamint a gyógypedagógia 270 felvett pótfelvételizővel. Szintén kedvelt szaknak számított a pótfelvételin többek között a pénzügy és számvitel, a turizmus-vendéglátás, az óvodapedagógus, a nemzetközi gazdálkodás és a programtervező informatikus.

A legtöbben – 557-en – a Debreceni Egyetemre kerültek be. A legnépszerűbb intézmények közé tartozik továbbá a Budapesti Gazdasági Egyetem 537, a Pécsi Tudományegyetem 410, a Széchenyi István Egyetem pedig 410 felvett hallgatóval.

A pótfelvételi ponthatárait itt nézhetitek meg.

Ennyi ponttal lehetett bekerülni a legnépszerűbb alapszakokra a 2019-es pótfelvételin

Nyilvánosságra hozták a 2019-es pótfelvételi ponthatárait: itt nézhetitek meg, hány ponttal lehetett bekerülni az általános felvételi legnépszerűbb alapszakjainak önköltséges formájára.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.