#munkapiac

Közoktatás MTI

A diákok többsége nem tudja, mihez kezdjen

A pályaválasztás előtt álló fiatalok 80 százaléka abban a térségben szeretne dolgozni, ahol él, ha lenne megfelelő munkalehetősége - derült ki a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) felméréséből, amely eredményeit szerdán közölték az MTI-vel.

Felnőttképzés Eduline

Itt a lista: ezek a világ legrosszabb állásai

Mi jutna az eszetekbe, ha azt kérdeznénk, melyik az a tíz állás, amelyet sosem vállalnátok el, mert annyira rossz? Van olyan tevékenység, ami nehéz, van, ami veszélyes, és van, ami csak szimplán gusztustalan. Most megmutatjuk, melyek az év legrosszabb állásai!

Felsőoktatás Eduline

Nem igaz, hogy a bölcsészek esélytelenek az álláspiacon

Szintetizálás, gyors tanulási képesség és terhelhetőség. Leginkább ezekben a kompetenciákban erősek a bölcsészek, és téved, aki szerint ez kevés. Akibe a tudományon kívül szorult némi kreativitás is, és jó csapatjátékos, az könnyedén találhat munkát magának a versenyszférában is reklám, marketing, vagy HR területen. Ha ehhez még két nyelvet is beszél felsőfokon, akkor nyert ügye van. Munkapiaci körkép bölcsész-szemmel.

Közoktatás Edupress

Állásbörzét rendeznek Debrecenben

A megszokott helyen, a Debreceni Egyetem díszudvarán rendezik meg a Debreceni Egyetem XIII. Állásbörzéjét november 5-én. A rendezvényt megelőző és azt követő napokon karrier tanácsadás és előadások várják a hallgatókat. A helyszínen cégprezentációk regisztrációs játék értékes nyereményekkel, valamint érintőképernyős Karrier-kvízen mérhetik fel tudásukat és felkészültségüket a látogatók.