#beszéd

Felsőoktatás Eduline

Videó: így üdvözlik a gólyákat egy amerikai egyetemen

"Azért választottuk a George Tech-et, mert el akarjuk érni a lehetetlent. Zúzzátok szét az óriások vállát, amelyeken állunk!" - ezekkel a szavakkal lelkesítette a gólyákat a Georgia Institute of Technology másodéves hallgatója, Nicholas Selby. Ez a nap videója.

Közoktatás Eduline

"Szüzességet fogadtam az apámnak"

Normális dolog-e az, ha egy 12 éves lány az apja kezét fogva arra esküszik fel, hogy házasságig nem fog szexuális életet élni? Amerikában a különböző szüzességi mozgalmak olyannyira népszerűek, hogy már komoly politikai, szociológiai vitákat korbácsolt az önkéntes szexmegvonás. Egy most megjelent tanulmány viszont állítja: a fogadalmat tevő fiatalok és "normális" társaik lényegében ugyanolyan életet élnek, tehát nem kell túl komolyan venni az ünnepélyes eskütételt

Közoktatás Eduline

A gesztikulálás segít beszélni

Azok a csecsemők, akik sűrűn gesztikulálnak, nagyobb szókinccsel rendelkeznek iskolás korukra, mint azok a társaik, akik nem. Az amerikai kutatók azt állapították meg, hogy akik 14 hónapos korukban már testbeszéddel is kifejezik magukat, azoknak később a szóbeli kommunikációval is kevesebb problémájuk lesz.

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.