Közeleg a vizsgaidőszak: 5 tipikus életérzés az egyetemen Campus life
Eduline

Közeleg a vizsgaidőszak: 5 tipikus életérzés az egyetemen

Nektek is volt már olyan a vizsgaidőszakban, amikor azt hittétek, hogy nincs lejjebb? Minden vizsgaidőszak más, de vannak visszatérő mélypontok. Összeszedtünk pár olyan helyzetet, amik az egyetemisták napjait ilyenkor meghatározzák.

1. Amikor elfogynak a helyek a legjobb időpontokra

Általában megtervezett vizsgaidőszakkal és időbeosztással ugrasz neki az egésznek? Remek, akkor biztosan ismered, azt amikor 8:00-kor kezdődő vizsgajelentkezés alkalmával 8:02-kor már nincs hely a vizsgákra. Tervezheted újra.

2. Az érzés, amikor te még az első vizsgáidat sem csináltad meg, de van, aki már végzett velük

Nincs annál rosszabb, mint amikor az ismerőseid a különböző közösségi oldalakra azonnal kiposztolják a sikeres félévüket, pedig te még el sem kezdted a jegyzetek összeszedését.

3. Amikor még kell 1000 karakter, de nem jön az ihlet

Mindenki rémálma az, amikor sürget a leadás, de nem tudsz töbet írni, és még nincs meg az elegendő karakter. Ilyenkor születnek a legjobb befejezések az esszékhez...

4. A jegyzetmágusok önkényuralma

Az megvan, amikor egy óra anyagát pótolnád, de senki sem "tud" jegyzetet adni? Ez az igazi egyetemista lét. Ilyenkor jönnek az alkuk és a szívességek, ha szerencséd van, akkor sikerrel járhatsz.

5. Megszerezted a szakirodalmi listát, de nem számítottál a mennyiségre

Az oktató minimális szakirodalommal foglalkozott az órákon, de a vizsgára több 10 oldalas olvasmánylistát ad fel, amin az elolvasandó részletek is minimum 200 oldalasak. Elolvasod, az egy dolog, de vajon mit kérdez? Tuti nem azt, amit kijegyzeteltél.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés