Fákkal a jobb jegyekért? Ingyenes appot mutatunk, amivel időmágussá válhattok Campus life
Eduline

Fákkal a jobb jegyekért? Ingyenes appot mutatunk, amivel időmágussá válhattok

Kutatások támasztják alá, hogy a járvány alatt még többet lógunk a telefonunkon, mint eddig. Mutatunk egy ingyenes appot, amivel egy kis időre megszabadulhattok az értesítésektől és a folyamatosa görgetési kényszertől és úgy tanulhattok, mint még soha.

Az egyetemistáknak hamarosan indul a vizsgaszezon, az érettségizők gőzerővel készülnek már a jövő májusi vizsgákra, és a középiskolai felvételi sincs már olyan messze. De mit tehetünk, ha saját magunkat akadályozzuk a folyamatos koncentrációban? Hallottunk már olyanokról, akiknek hatalmas önfegyelmük van, ha tanulásról van szó, de ha ti nem tartoztok közéjük, akkor van egy ötletünk: ültessünk erdőt!

A Forst abban segít, hogy amikor elkezdetek tanulni, dolgozni akkor legalább egy kis időre félre tudjátok tenni a telefonotokat. Minden alkalommal, amikor rászánjátok magatokagt az önkéntes elvonulásra, az appal üelültettek egy virtuális magot, ami az alatt szépen növekszik, amíg tanultok.

Ha tanulás befejezése előtt válaszoltok egy chat-üzenetre, vagy máshogy szegitek meg a szabályt és használjátok a telefont, tabletet vagy laptopot, akkor a fa elhal, ti pedig kezdhetitek elölről az ültetést. Tudjuk, hogy a megszokás nagy úr, ezért ha elfeledkeznétek a fáról, és mégis a kezetekbe veszitek a telefont, mielőtt belépnétek valamelyik alkalmazásba, megjelenik egy figyelmeztetés, hogy ha most használjátok, sajnos meghal a fátok.

Az appal tervezhettek is, ugyanis be tudjátok állítani, (elméletben) meddig nem nyúltok a telefonotokhoz, tabletetekhez - 10 perctől akár egészen 120 percig. Illetve az ültetésekkel pontokat is szerezhettek, amiből érdekes magokat vehettek - így bonsait, fenyőt vagy akár cseresznyefát is ültethettek. Minél többször tudtok ellenállni a csábításnak, annál több fátok lesz és így gyarapszik az erdőtök. Azért, hogy senki ne maradjon ki a buliból, az app elérhető androidos és IOS-es változatban is.

Néhány tipp, hogy könnyebb legyen a vizsgaidőszak

Hamarosan kezdődik a vizsgaidőszak, egyre több lesz a zh, érdemes már korábban felkészülni, hogy ne terheljétek túl magatokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés