Egy amerikai nőt még a szülés sem tántorított el az ügyvédi vizsgájától Campus life
Eduline

Egy amerikai nőt még a szülés sem tántorított el az ügyvédi vizsgájától

Briana Hill nemrégiben szerezte meg jogi diplomáját a chicagói Loyola Egyetemen és már csak egy szakvizsgája maradt hátra, hogy ténylegesen ügyvéd lehessen. Arra azonban nem számított, hogy a koronavírus miatt elhalasztják a vizsgát, így már 38 hetes terhes lesz a megmérettetés alatt.

Egy ügyvédi vizgya önmagában is kemény feladat, egy amerikai nő azonban szintet lépett, ugyanis mindeközben hozta világra a gyermekét - írja a CNN.

Briana Hill nem mindennapi vizsgázást és szülést élt át, ugyanis ezekre párhuzamosan került sor. Az amerikai nő nemrég szerezte meg jogi diplomáját a chicagói Loyola Egyetemen, és már csak egy szakvizsgája maradt hátra, hogy ténylegesen ügyvéd lehessen. Amikor erre a megmérettetésre vállalkozott, akkor azzal számolt, hogy még csak 28 hetes terhes lesz a vizsga idején, csakhogy a koronavírus keresztülhúzta a számításait. A járvány miatt a tesztet októberre halasztották, ekkor pedig Briana már a 38. hetében volt. Még viccelődött is vele, hogy a kórházi ágyából fog vizsgázni, aztán így is lett.

A vizsga ugyanis négy 90 perces részből áll, két napra elosztva. Mindezt a koronavírus miatt online szervezik meg, és az egyes szakaszokat nem lehet megszakítani - végig a számítógép előttkell ülni -, hogy elkerülhető legyen a csalás.

Az első teszt elkezdése után 30 perccel Briana érezte, hogy valami nincs rendben. Bízott benne, hogy nem épp a magzatvize folyt el. Arra azonban csak az első vizsgarész után volt ideje, hogy ezt ellenőrizze. A szünetben kiderült, hogy valóban beindult nála a szülés. Kétségbeesetten felhívta a férjét, az anyukáját és a szülésznőjét, az utóbbi pedig megnyugtatta, hogy még bőven van ideje beérni a kórházba. Így visszaült megírni a vizsga második részét. Briana végül délután fél hat körül került kórházba és este 10 után született meg a kisfia.

null

null

A vizsga másik fele másnap még hátra volt, de ezek után már az sem jelentett problémát. A kórház az újdonsült anyukának egy külön szobát biztosított, az ajtóra pedig kitettek egy "Ne zavarjanak" táblát. Hill abban a helységben tette le a vizsga többi részét, a szünetekben pedig még a babáját is ápolta.

Nagyon hálás vagyok az egészségügyi dolgozóknak és a családomnak a támogatásért. Nekik köszönhetően nem csak anya lehetek, hanem ügyvéd is - mondta Briana.

Egy egyetemistától azt kérte oktatója, hogy ne szoptasson az online óra alatt

Szeptemberben lépett életbe egy új szabály az iskolában, miszerint az online órákon mindenkinek be kell kapcsolnia a kamerát és a mikrofont.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés