Mennyit keres egy műszaki diplomás? Itt vannak az adatok Pályakezdés
Eduline

Mennyit keres egy műszaki diplomás? Itt vannak az adatok

Mennyit lehet keresni műszaki diplomával? A friss statisztikákból kiderül, melyik egyetemen végzettek kereshetnek a legjobban a műszaki szektorban, ugyanis a havi jövedelmek közel sem egységesek ilyen szempontból.

A műszaki diplomával rendelkezők átlagjövedelme 391 491 forint - ez egyetemenként nézve azonban jelenthet havi bruttó 280, vagy éppen 440 ezer forintot is, attól függően, hogy melyik egyetem friss diplomásáról van szó általában. A frissen megjelent, 2018-as diplomás-pályakövetési kutatás eredményei megmutatják, mennyit keresnek a 2014-ben és 2016-ban diplomázott pályakezdők. Az adatok a végzés után 1,5–3,5 évvel (vagyis 2017 decemberében) elért pályakezdők jövedelmét mutatja.

A legtöbbet a Széchenyi Egyetem műszaki képzésein végzett diplomások keresik, havi bruttó fizetésük 420-440 ezer forint körül mozog, hasonlóképpen a Pannon Egyetem friss diplomásainak jövedelme is. Élen járnak az Óbudai Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Dunaújvárosi Egyetem végzettjei is, havi fizetésük 400 ezer forint fölé rúg.

A Miskolci Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem műszaki képzéseivel is el lehet érni hasonlóan magas összeget, a bruttó havi 400 ezer forint ugyanis náluk is elérhető jövedelem.

Még több fizetési statisztikáért kattintsatok ide.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Akik a legmagasabb fizetésről számolnak be: de számít, hogy melyik egyetemen diplomáztak?

A diplomás informatikusok keresik jelenleg a legtöbbet a munkaerőpiacon, de vajon számít, hogy melyik egyetemen végzett pályakezdőkről van szó? Fizetési statisztikák következnek.

Suli mellett dolgoznál? A Jobline megoldja!

Egészítsd ki zsebpénzed, válogass a legjobb diákmunkák közül a jobline.hu oldalon! Jelentkezz még ma!

Hirdetés