Milyen nyelvvizsgaközpontokban jelentkezhettek kétnyelvű vizsgára? Nyelvtanulás
Eduline

Milyen nyelvvizsgaközpontokban jelentkezhettek kétnyelvű vizsgára?

Hol tehettek kétnyelvű vizsgát? Milyen feladatokat kell megoldanotok? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

Angolból szeretnék nyelvvizsgázni: a fordítás általában jól megy, ezért olyan vizsgára mennék, ahol ilyen feladat is van. Minden vizsgahelyen lehet választani?

Nem: van, ahol csak egynyelvű, és van, ahol csak kétnyelvű vizsgát hirdetnek. Az egynyelvű vizsga négy feladatsorból áll: olvasott szöveg értése, hallott szöveg értése, íráskészség és beszédkészség. A kétnyelvű vizsga a közvetítés vizsgarésszel egészül ki, amely az írásbeli vizsgához tartozik, és az információ idegen, illetve magyar nyelven való visszaadását, fordítását jelenti.

Az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ Origó nyelvvizsgái (ITK-Origó) mind kétnyelvűek - összesen 25 nyelvből, többek között angolból, németből, franciából, olaszból, oroszból, spanyolból, lovári és beás nyelvből, arab, cseh, dán és finn nyelvből vizsgázhattok.

Az Euroexam Nyelvvizsga Központban egy- és kétnyelvű vizsga is van, angolból, illetve németből. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nyelvvizsgaközpontjában angolból, illetve németből egy- és kétnyelvű vizsgát is tehettek, a francia, holland, olasz, orosz és spanyol vizsga viszont kétnyelvű.

Nyelvvizsgakörkép

Ilyen az ITK-Origó nyelvvizsga

Az Euroexam nyelvvizsgái

A legfontosabb tudnivalók az ECL nyelvvizsgáiról

Hogyan néz ki a TELC nyelvvizsga?

BME-nyelvvizsgák

A TOEFL-nyelvvizsga

Ilyenek a City & Guilds vizsgái

Nyelvvizsgák a British Councilnál

A Goethe Institut nyelvvizsgái

A Francia Intézet vizsgáiról itt olvashattok

Hirdetés